Загострення на передовій: бойовики сім разів порушили режим припинення вогню
Загострення на передовій: бойовики сім разів порушили режим припинення вогню

Загострення на передовій: бойовики сім разів порушили режим припинення вогню

Протягом минулої доби, 1 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомили у ранковому зведенні Операції об'єднаних сил 2 березня. 

Неподалік населеного пункту Водяне на Приазов’ї окупанти відкривали прицільний вогонь з автоматичних станкових гранатометів, а біля Павлополя та Красногорівки – ще й зі станкових протитанкових гранатометів. Тут загарбники також задіяли великокаліберні кулемети. Поблизу Невельського окупанти вели вогонь зі стрілецької зброї, а неподалік Богданівки - з автоматичного станкового та ручного протитанкового гранатометів.

Неподалік Павлополя, внаслідок підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець Збройних Сил України отримав бойове поранення, ще вісім воїнів – бойове травмування. Усіх потерпілих шпиталізували. Наразі фахівці з’ясовують деталі трагедії.

Поблизу населеного пункту Луганське збройні формування Російської Федерації двічі відкривали вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

На обстріли противника українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь.

"Основною метою дій російсько-окупаційних військ залишається провокування Збройних Сил України на відкриття вогню у відповідь з подальшим звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню. У кількох випадках противник обстрілював наші позиції одночасно із запитом на тишу начебто через обстріл з боку ЗСУ. За всіма фактами зафіксованих порушень Українською стороною СЦКК вживались заходи реагування в межах координаційного механізму через СММ ОБСЄ", -  повідомили у штабі. 

Зазначається, що бойовики перешкоджають роботі СММ ОБСЄ. Слід зауважити, що під час патрулювання непідконтрольних уряду України територій було зафіксовано 12 одиниць озброєння та військової техніки, які розміщені з порушеннями встановлених ліній відведення та 16 одиниць ОВТ за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання. Крім того, поблизу Троїцького збройні формування РФ продовжують дообладнувати та будують нові укріплення в напрямку позицій ЗСУ.

У штабі наголошують, що такі дії окупантів свідчать про те, що вони й надалі не бажають виконувати раніше досягнуті домовленості.

Як повідомлялося, медики військового шпиталю в прифронтовому Покровську та особивий склад окремої санітарної ротивакцинувалися проти коронавірусу. Напередодні до медзакладу доправили 7,2 тис. доз препарату. Сьогодні мобільні групи у складі анестезіолога, терапевта і медсестри мають почати виїзди безпосередньо у бригади, аби щепити тих, хто дав на це згоду. 

Відео Новини з фронту: протягом двох останніх днів бойовики поранили 12 українських бійців

На фронті знову бої майже вздовж всієї лінії зіткнення. Упродовж 2 днів маємо 12 поранених українських захисників. В Донецькій області працює наша знімальна група. Подробиці – у прямому включенні.  

Новини з фронту: протягом двох останніх днів бойовики поранили 12 українських бійців
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Джерело матеріала
loader
loader