Голова Мінфіну розповів, чи позначиться пауза у відносинах з МВФ на соцвиплатах українців
Голова Мінфіну розповів, чи позначиться пауза у відносинах з МВФ на соцвиплатах українців

Голова Мінфіну розповів, чи позначиться пауза у відносинах з МВФ на соцвиплатах українців

Українці будуть і надалі отримувати соціальні виплати, незважаючи на паузу у відносинах з МВФ, оскільки транш Фонду потрібен не для внутрішнього використання, а для забезпечення джерела покриття зовнішніх запозичень.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю "Сьогодні", повідомляє пресслужба міністерства.

"Програма з МВФ нам потрібна, щоб забезпечити джерела покриття зовнішніх запозичень. При цьому ми не розглядаємо варіанти, при яких доведеться зупиняти будь-які соціальні виплати. Навіть теоретично це виключено", - пояснив голова Мінфіну.

Крім того, Марченко запевнив, що держбюджет-2021 збалансований, він виконується і причин говорити про якісь зміни, немає. 

"За підсумками січня навіть перевиконали по доходах на 3,5 млрд грн. Лютий теж виконаний по доходах на 103,2%. Думаю, до кінця року тренд збережеться", - заявив міністр.

За словами Марченка, нині Україна працює з МВФ і перемовини тривають щодо "переформатування чинної програми щодо оцінок і зобов'язань". Зокрема, узгодження з місією Фонду потребують "додаткові аспекти" на енергетичних ринках.

"У нас триває нормальна дискусія з ключових питань. Жодних критичних акцентів з жодного питання немає. Зазначу, що онлайн-місія має певну специфіку. Думаю, в форматі офлайн ми б за два тижні постійної комунікації з експертами знайшли рішення швидше, ніж через монітор. Але ми продовжуємо роботу... Зізнаюся, в грудні наші очікування були більш оптимістичними. Тоді було менше питань, які потребують рішень. Сьогодні у зв'язку з ситуацією на енергетичних ринках виникли додаткові аспекти, які вимагають узгодження з місією МВФ", - підсумував Марченко.

Читайте також:

  • В уряді назвали суму, яку вже виплатили українцям за електроенергію
  • Підвищення пенсійта зарплат: прем'єр-міністр розповів, як уряд бореться з бідністю українців 
  • В Офісі президента розповіли, коли Україна отримає гроші від МВФ 
  • На вимогу МВФуряд взявся за повернення активів збанкрутілих банків

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Переговори Києва з МВФ поновлюються і відбуватимуться онлайн

Переговори Києва з МВФ поновлюються. Місія Міжнародного валютного фонду сьогодні має розпочати перегляд чинної півторарічної програми фінансування, обсяг якої становить 5 мільярдів доларів. На своїй офіційній сторінці в Twitter український президент уже привітав поновлення переговорів. Для отримання кредиту МВФ, Україна взяла на себе зобов'язання внести зміни до закону про банківську діяльність. Перший транш у 2 мільярди 100 мільйонів доларів нам дали ще в червні. Нинішній етап перемов через пандемію відбуватиметься онлайн.

Переговори Києва з МВФ поновлюються і відбуватимуться онлайн
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Джерело матеріала
loader
loader