Лукашенко, Путін чи Байден: хто з іноземних лідерів користується найбільшою довірою українців
Лукашенко, Путін чи Байден: хто з іноземних лідерів користується найбільшою довірою українців

Лукашенко, Путін чи Байден: хто з іноземних лідерів користується найбільшою довірою українців

Серед лідерів іноземних держав українці найбільше довіряють Олександру Лукашенку (30,3%) та президенту США Джо Байдену (29,4%), а ось найгірше ставляться до російського лідера Володимира Путіна (82,4% йому не довіряють проти 10,8% тих, хто довіряє).

Про це йдеться в результатах всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) у період від 23 лютого до 1 березня.

Водночас 56,8% респондентів не довіряють Лукашенку, тому його баланс довіри-недовіри становить 26,5%. Соціологи зауважують, що порівняно з січнем 2021 року рівень довіри до нього знизився. Байдену не довіряють25,5%. Його баланс позитивний і становить, відповідно, +3,9%.

Зазначається, що загалом порівняно з січнем 2021 року істотних змін щодо довіри до іноземних лідерів не простежується.

КМІС провів всеукраїнське опитування громадської думки методом особистого інтерв’ю з використанням планшетів (САРІ). Було опитано 1207 респондентів зі 86 населених пунктів усіх регіонів України (крім АР Крим та окупованих територій Донбасу) за триступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без врахування дизайн-ефекту) не перевищує: 2,9% — для показників, близьких до 50%, 2,5% — для показників, близьких до 25%, 1,9% — для показників, близьких до 12%, 1,3% — для показників, близьких до 5%.

Відео Дзвінок Путіну: що Байден запропонував президенту Росії

Українське питання та ядерна зброя. Новопризначений президент США Джо Байден уперше після вступу на посаду поговорив з Володимиром Путіним. Як повідомили у Білому домі, під час розмови Байден висловив рішучу підтримку суверенітету України перед обличчям російської агресії, висловив стурбованість щодо ситуації довкола опозиціонера Олексія Навального, втручання в американські вибори. Джо Байден запропонував Путіну подовжити дію договору про обмеження ядерної зброї.

Дзвінок Путіну: що Байден запропонував президенту Росії
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Джерело матеріала
loader
loader