Власник танкера «Делфі» зобов’язали заплатити 2,7 млн грн за ліквідацію наслідків аварії
Власник танкера «Делфі» зобов’язали заплатити 2,7 млн грн за ліквідацію наслідків аварії

Власник танкера «Делфі» зобов’язали заплатити 2,7 млн грн за ліквідацію наслідків аварії

Власником танкера є Mister Drake PC – компанія зареєстрована у Великій Британії
фото: Facebook

Представник власника назвав розрахунок «необґрунтованим»

Власник танкера «Делфі», що затонуло біля Одеси у 2019 році, має заплатити Адміністрації морських портів України 2,7 млн грн за ліквідацію наслідків аварії судна.

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Одеської області.

Так, Адміністрація морських портів порахувала, що станом на 31 липня 2020 року на ліквідацію розливів нафтопродуктів та речовин, що забруднюють море, витратили 2 мільйони 355 тисяч 698 грн. У листопаді сума збитків збільшилась на 388 тисяч грн через те, що пляж «Дельфін» прибирали від брухту.

Власником танкера є Mister Drake PC – компанія зареєстрована у Великій Британії. Представник власника назвав розрахунок «необґрунтованим», оскільки АМПУ не довела, як роботи пов'язані з аварією танкера.

Також власник судна має заплатити 42 тисячі грн судового збору. Крім того, власник судна заявив, що з моменту аварії він «докладав зусилля», щоб підняти судно. Водночас суд відкинув твердження, що капітан Одеського порту не надав достатньо часу для підняття танкера власними силами.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року танкер-бункерувальник Delfi сів на мілину біля узбережжя Одеси. Судновласник не дозволив екіпажу залишити судно, а рятувальні катери не могли підійти до нього через шторм. Також судно не мало належних реєстраційних документів. Внаслідок витоку нафтопродуктів з борту судна сталося забруднення акваторії морського порту, аналізи інспекторів Держекоінспекція Кримсько-Чорноморського округу показали перевищення допустимої концентрації нафтопродуктів у морській воді у 157 разів. Через пів року судновласник запевнив Генпрокуратуру, що підніме судно і прибере з узбережжя за власний кошт. Однак не зумів виконати своїх зобов'язань протягом 9-и місяців.



Читайте також:

  • Кабмін подав до суду на власника танкеру Delfi


Опитування
Джерело матеріала
loader
loader