/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2Fba36e7f7df9caa05ad170c05ab73bd16.jpg)
Фінські вчені винайшли революційну "їжу з повітря"
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2F752e4b13503a11350ddaea569eb45890.jpg)
Фінські вчені запропонували революційну технологію зі створення їжі буквально з повітря.
Про це повідомляє ТСН.uа.
"Винахідники свій продукт називають "солеїн" і переконані, що він може стати повноцінною альтернативою м'ясу і молоку. Для його виробництва потрібно вуглекислий газ, мікроби, вода, вітаміни та мініатюрний біореактор. Отриманий продукт схожий на борошно жовтого кольору. Його можна використовувати як основу для багатьох страв. Наприклад, шніцеля", - йдеться в повідомленні.
Винахідники технології кажуть: головна перевага в тому, що цю їжу досить просто виростити в лабораторії.
"Фінський уряд виділив на розвиток стартапу понад п'ять мільйонів доларів. Вивести свій продукт на ринок розробники сподіваються вже за два роки", - підкреслює видання.
Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram
Автор: УНІАН

