МХП збільшив майже вдвічі EBITDA напрямки переробки побічних продуктів птахівництва
МХП збільшив майже вдвічі EBITDA напрямки переробки побічних продуктів птахівництва

МХП збільшив майже вдвічі EBITDA напрямки переробки побічних продуктів птахівництва

КИЇВ. 11 березня. УНН. У січні 2021 року EBITDA (аналітичний показник, що дорівнює обсягу прибутку до вирахування витрат по виплаті відсотків, податків, зносу і нарахованої амортизації, - ред.) напрямку рендеринга (переробки побічних продуктів птахівництва) МХП зросла на 88,8% в порівняння з аналогічним періодом 2020 року, повідомляє пресслужба компанії, передає УНН.

Деталі

У МХП пояснюють, що побічні продукти виробництва птиці - продукти, не призначені для вживання в їжу людиною (скелети, кістки, мозкові відходи, перо, жир і кров). Їх переробляють в цінні білки, мінерали і жири, які використовуються в харчовій і кормовій промисловості, а також в альтернативній енергетиці. В цілому за минулий рік компанії вдалося збільшити EBITDA даного напрямку на більше, ніж 10%, незважаючи на невелике скорочення виробництва.

МХП збільшив майже вдвічі EBITDA напрямки переробки побічних продуктів птахівництва - Фото 1

"2020 рік став роком викликів та змін, тим не менш, завдяки ряду факторів, за підсумками року вдалося збільшити прибуток від реалізації продуктів рендеринга. По-перше, ми поліпшили якість виробленої продукції і перейшли в преміум сегмент якості за ключовими продуктами - м'ясо-кісткового борошна і жиру. По-друге, на тлі пандемії і загального дефіциту протеїнів на ринку, ціни показали зростання по всіх продуктах рендеринга - стрімке зростання цін на рослинні протеїни і масла відобразилося на піднятті цін на тваринні протеїни і жири", - розповів Максим Гузев, начальник відділу продажів продуктів переробки.

МХП збільшив майже вдвічі EBITDA напрямки переробки побічних продуктів птахівництва - Фото 2

Будуючи бізнес з виробництва м'яса птиці, у МХП відразу ж передбачали утилізацію 100% побічних продуктів птахівництва. У 2015 році компанія переглянула підхід і переобладнала виробництво так, щоб переробляти відходи, а не утилізувати їх. Таким чином, холдинг не тільки знижує вплив на навколишнє середовище, але і розвиває високомаржинальний бізнес. Сьогодні перед компанією стоїть більш амбітна мета - максимізувати частку продукції преміум і супер-преміум якості, яка має велику цінність для покупця і, відповідно, приносить більше прибутку.

МХП збільшив майже вдвічі EBITDA напрямки переробки побічних продуктів птахівництва - Фото 3

"Ми постійно тісно спілкуємося з нашими покупцями і орієнтуємося на поставку продукції найвищої якості - преміум сегменту. Це дає нам можливість швидко розбудовувати наші процеси і оперативно задовольняти будь-якого нашого покупця. Для клієнтів дуже важлива увага і компетентне оперативне реагування на їхні запити. Тому, вони вибирають нас як основних постачальників і готові співпрацювати з нами на тривалий період. Також хотів би відзначити, що ми постійно покращуємо процеси на всіх наших підприємствах - проводимо оптимізацію, реконструкції та модернізації обладнання та ліній з метою зменшення собівартості продукції. У січні 2021 року собівартість продукції переробки побічних продуктів значно зменшилася, що теж внесло свій вклад в EBITDA напрямок", - пояснює Віталій Адамчук, технічний директор МХП.

МХП збільшив майже вдвічі EBITDA напрямки переробки побічних продуктів птахівництва - Фото 4

Доповнення

У МХП нагадали, що в минулому році вони вперше експортували курячий жир до Перу. Це перше експортне постачання, яке було здійснене з України до Перу. 

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader