Аромат яблук та карамелі: японські вчені розробили тест для ранньої діагностики коронавірусу
Аромат яблук та карамелі: японські вчені розробили тест для ранньої діагностики коронавірусу

Аромат яблук та карамелі: японські вчені розробили тест для ранньої діагностики коронавірусу

КИЇВ. 21 березня. УНН. Група японських дослідників повідомила про розробку набору для тестування, який допоможе діагностувати коронавірусну хворобу на ранній стадії. Завдяки цьому тест-набору, користувачі можуть виявити у себе порушення нюху. Про це пише УНН з посиланням на NHK.

Деталі

Група на чолі з професором Ікеда Кацухіса з університету Дзюнтендо оголосила про цю розробку в п’ятницю.

Дослідники говорять, що понад 80% інфікованих коронавірусом в тій чи іншій мірі втрачали нюх. Однак вони зазначають, що людям важко усвідомлювати наявність такого розладу в разі слабких симптомів.

У наборі використовується запах, схожий на аромат зелених яблук і на аромат карамелі.

Дослідники повідомили, що вони відрегулювали інтенсивність запаху таким чином, щоб він відповідав мінімальним рівням, які здатні виявити люди з нормальним станом відчуття нюху.

Теги за темою
Коронавірус Японія
Джерело матеріала
loader
loader