Росія вирішила відібрати в України Тараса Шевченка
Росія вирішила відібрати в України Тараса Шевченка

Росія вирішила відібрати в України Тараса Шевченка

У Росії заявляють про те, що Тарас Григорович Шевченко є не українським, а "російсько-українським" поетом.

Про це свідчить пост, розміщений 9 березня на офіційній сторінці російського Федерального агентства Росспівробітництво.

Детальніше про пост російського відомства про Тараса Шевченка

Так, 9 березня 2021 року, тобто в день народження Тараса Шевченка - на Facebook-сторінці Росспівробітництва розмістили анонс "підбиття підсумків конкурсу сучасних поетів".

Росія вирішила відібрати в України Тараса Шевченка - Фото 1

Не пропустіть наші актуальні новини на каналі в Twitter і читайте нас у Flipboard!

Так, повідомляється, що 10 березня, з нагоди дня вшанування пам'яті Тараса Шевченка, який, на думку російського відомства, є "російсько-українським", заплановано проведення телемосту з представниками Російського Дому в Києві для того, щоб підвести підсумки Міжнародного творчого конкурсу поетів сучасності.

Згідно з текстом повідомлення, фіналістами повинні бути представлені приклади їх робіт в онлайн-форматі при використанні майданчику МІА "Росія сьогодні", а вибірку тих творів, які належать переможцям, нібито, опублікують в літературному збірнику під назвою "День Шевченка" російського видавництва.

Росія вирішила відібрати в України Тараса Шевченка - Фото 2

Новини України і світу - в Telegram і Viber!

Нижче також навели посилання на трансляцію підведення підсумків зазначеного конкурсу.

Що відомо про відомство Росспівробітництво

Росспівробітництво є Федеральним агентством Росії, яке займається справами, пов'язаними з СНД, співвітчизниками, які проживають поза РФ, а також - з міжнародним гуманітарним співробітництвом. Відомство виконує функції федерального органу виконавчої влади РФ, зокрема, надає державні послуги та керує держмайном Росії в рамках сфери, пов'язаної із забезпеченням і розвитком міжнародних відносин РФ з країнами, які належать до СНД, та з іншими іноземними державами.

Варто зазначити, що представництва Росспівробітництва є в 81 країні. Всього їх налічується 98. Зазначене відомство є підвідомчим МЗС Росії.

Раніше MY.UA повідомляв, що Ніцой звернулася до українців в День письменника.

Також ми писали, що прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков пояснив слова Володимира Путіна щодо того, що Україна стала для РФ "недружньою" державою.

Джерело матеріала
loader
loader