В Молдові невідомі викрали українського суддю-хабарника Миколу Чауса: подробиці
В Молдові невідомі викрали українського суддю-хабарника Миколу Чауса: подробиці

В Молдові невідомі викрали українського суддю-хабарника Миколу Чауса: подробиці

У Молдові в Кишиневі викрали українського суддю Миколу Чауcа, якого було оголошено Інтерполом в міжнародний розшук за підозрою у хабарництві.

Про сьогодні, 3 квітня, розповів адвокат Чауса Юліан Балан.

За його словами, група невідомих озброєних чоловіків викрала Миколу Чауса в центрі міста. Клопотання про надання політичного притулку судді розглядає суд. "Прошу всіх, хто володіє інформацією про це, повідомити поліції", - написав адвокат.

Речниця поліції Кишинева Наталя Статі підтвердила факт викрадення місцевому виданню Newsmaker. "Чоловіка у віці 54 років викрали три людини. Інцидент стався біля житлового будинку в столичному секторі. Поліцію сповістили о 13:15. Зараз органи слідства з'ясовують обставини того, що сталося, порушено кримінальну справу", - розповіла вона.

3 березня Вища судова палата країни розглядає клопотання Чауса про надання йому політичного притулку. Як додав Балан, рішення буде прийнято в кінці квітня.

Нагадаємо, справа щодо судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чаусатягнеться від 2016 року. Його звинувачують у хабарництві. Йдеться про суму в 150 тисяч доларів. Гроші він зберігав у склянцій банці, яку закопав на дачі.

Тоді Чаус майже одразу скористався імунітетом судді і втік з України. Спочатку його оголосили в національний розшук, а згодом і в міжнародний. Невдовзі після цього суддю-втікача затримали в Кишиневі та заарештували. 

Відео Новини світу: Україна знову вимагатиме від Молдови екстрадиції судді-втікача Миколи Чауса

Чи екстрадують суддю-втікача Миколу Чауса до України. Сьогодні суд у Молдові має розглянути це питання. Днями тамтешня Феміда остаточно відмовила Чаусу в наданні політичного притулку. На сьогоднішньому засіданні Україна знову вимагатиме від Молдови його екстрадиції. Справа щодо судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса тягнеться з 2016-го року. Його звинувачують у хабарництві. Ідеться про суму в 150 тисяч доларів.

Новини світу: Україна знову вимагатиме від Молдови екстрадиції судді-втікача Миколи Чауса
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Віра Хмельницька
Джерело матеріала
loader
loader