Папа Римський у Великодній промові говорив про Україну
Папа Римський у Великодній промові говорив про Україну

Папа Римський у Великодній промові говорив про Україну

Папа Римський Франциск у традиційному Великодньому посланні  "Urbi et Orbi" закликав світ пришвидшити розповсюдження вакцин проти COVID-19 приборкати гонку озброєнь та обрати мир замість "світогляду війни".

Про це повідомляє офіційний сайт Ватикану.

Зокрема, Папа Франциск згадав й про війну в Україні.

"Нехай в'язні у конфліктах на сході України та Нагірному Карабасі будуть визволені, і нехай буде приборкано гонку озброєнь", - сказав він.

Окрім цього, Папа Римський звернув увагу на місця, які страждають від внутрішнього насильства та міжнародного тероризму в африканських районах Сахеля, Нігерії, Тігрея та регіоні Кабо Делгадо в Мозамбіку, і помолився за те, щоб конфлікти були вирішені мирним шляхом через "діалог в дусі примирення і справжньої солідарності". Також він молився  за молодих людей М’янми, "відданих підтримці демократії і забезпеченню їхнього права на голос мирним шляхом"

Нагадаємо, що саме 4 квітня 2021 року християни західного обряду святкують Великдень.

Відео "Паломник примирення": чому Папа Римський Франциск поїхав до Іраку

"Паломник примирення" і той, хто хоче покаятися! Сьогодні останній день Папи Римського Франциска в Іраку. Чому цю поїздку називають "історичною"? Для чого Папа вирушив в Ірак? І як це було? Дивіться далі.  

"Паломник примирення": чому Папа Римський Франциск поїхав до Іраку
Сніданок з 1+1
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ігор Бережанський
Джерело матеріала
loader
loader