Зеленский: НАТО – единственный путь к завершению войны на Донбассе
Зеленский: НАТО – единственный путь к завершению войны на Донбассе

Зеленский: НАТО – единственный путь к завершению войны на Донбассе

Президент Володимир Зеленський вважає, що наразі для України найбільш актуальним питанням є можливість отримання Плану дій щодо членства в НАТО, адже це єдиний шлях до миру на Донбасі.

єнс столтенберг

Таку думку президент висловив під час телефонної розмови з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, який зателефонував Володимиру Зеленському, щоб висловити занепокоєння діями Росії на Сході України та постійними порушеннями режиму тиші.

Про це Столтенберг розповів у своєму Twitter та зазначив, що НАТО підтримує державний суверенітет України і її територіальну цілісність і, як і раніше, схиляється до тісної співпраці.

I called President @ZelenskyyUa to express serious concern about Russia’s military activities in and around Ukraine & ongoing ceasefire violations. #NATO firmly supports #Ukraine’s sovereignty & territorial integrity. We remain committed to our close partnership.

— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) April 6, 2021

Ескалація конфлікту на Донбасі

Росія активно нарощує збройні сили поблизу українського кордону – це може може відволікти увагу та посилити популярність президента РФ Володимира Путіна, зазначають експерти.

Також, за словами директора Євразійського центру Атлантичної ради Джона Гербста, РФ активно поширює фейки про те, що Київ готує військовий наступ та обстрілює мирних жителів на окупованих територіях, що може бути підготовкою до нового наступу Кремля.

На думку Гербста, новою ціллю Росії може бути Маріуполь, канал у Херсонській області або введення “миротворців” до окупованих областей на Сході.

Теги за темою
Володимир Зеленський НАТО Війна на Донбасі
Джерело матеріала
loader