Окупанти 15 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, загинув український боєць
Окупанти 15 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, загинув український боєць

Окупанти 15 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, загинув український боєць

Станом на 8 квітня на Донбасі загинуло вже восьмеро українських військових
Фото: ye.ua

Російсько-окупаційні війська протягом доби 8 квітня здійснили два обстріли цивільної інфраструктури

Окупанти 15 разів порушили режим припинення вогню за Донбасі протягом доби 8 квітня, загинув український боєць. Про це повідомляє штаб ООС в Facebook.

«Ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи, російсько-окупаційні війська і надалі здійснюють обстріли позицій Збройних Сил України. Протягом минулої доби, 8 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил, збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню, з яких 11 обстрілів по позиціях українських захисників, 2 обстріли цивільної інфраструктури, 1 дистанційне мінування мінами ПОМ-2 та 1 факт обладнання противником фортифікаційних споруд», – йдеться в повідомленні.

В районі оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населених пунктів Піски та Водяне, що на Приазов’ї, ворог відкривав вогонь з артилерійських установок 122-го калібру, мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Поблизу населеного пункту Широкине ворог використовував великокаліберні кулемети, а біля селища Невельське – станкові протитанкові гранатомети.

В районі оперативно-тактичного угруповання «Північ», збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів поблизу селища Луганське.

«Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення, несумісні з життям. Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника. На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь. В районі населеного пункту Водяне противник двічі здійснив артилерійський обстріл цивільної інфраструктури», – додали в ООС.

Також передовими підрозділами Збройних Сил України зафіксовано проведення інженерних робіт з облаштування нових оборонних позицій у бік лінії розмежування поблизу населеного пункту Широкине, а у напрямку селища Зайцеве, ворог здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Про всі факти порушень Українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ.

Станом на 7 годину ранку, 9 квітня, обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Станом на 8 квітня на Донбасі загинуло вже восьмеро українських військових. Зокрема, 6 квітня біля Невельського загинув командир взводу Володимир Шпак із Чернігова. Також 6 квітня від підриву в авто в районі села Степне на Донеччині загинув солдат 1 отбр Максим Стеблянко.

3 квітня під Шумами на Донеччині підірвався сержант Сергій Сулима з 10-ї гірсько-штурмової бригади. 5 квітня від кульового поранення поблизу Авдіївки на Донеччині загинув військовослужбовець 72 омбр солдат Владислав Мороз. 5 квітня смертельне кульове поранення отримав молодший сержант Віктор Гелебрант із 92-ї окремої механізованої бригади.

7 квітня на Приазов'ї загинув матрос 36-ї окремої бригади морської піхоти Денис Юшко, житель села Новобогданівка Миколаївського району.

Джерело матеріала
loader
loader