Путін поговорив з Ердоганом про Донбас напередодні візиту Зеленського до Туреччини
Путін поговорив з Ердоганом про Донбас напередодні візиту Зеленського до Туреччини

Путін поговорив з Ердоганом про Донбас напередодні візиту Зеленського до Туреччини

Президент Росії Володимир Путін телефоном обговорив з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом загострення на Донбасі. Розмова відбулася напередодні зустрічі Ердогана із Зеленським

Про розмову наразі повідомила пресслужба Кремля. Офіційної заяви від пресслужби турецького президента ще не було. 

Російська сторона зазначає, що під час розмови Путін виклав російські підходи до вирішення ескалації ситуації на Донбасі, яку він вкотре назвав "внутрішньоукраїнською кризою", а також звинуватив Україну у нібито ухилянні від реалізації Мінських угод.

У Путіна знову поскаржилися, що українська сторона нібито відновила провокаційні дії, спрямовані на загострення ситуації на лінії зіткнення. 

Крім цього, Путін в бесіді з Ердоганом наголосив на важливості збереження Конвенції Монтре, яка серед іншого, гарантує в мирний час свободу невійськового судноплавства цими протоками – і встановлює низку обмежень на прохід військових кораблів, а також на перебування в Чорному морі військових кораблів непричорноморських держав.

Російська сторона наголошує, що важливість збереження Конвенції Монтре нібито пов'язана з планами будівництва Туреччиною Стамбульського каналу. Водночас сьогодні стало відомо, що Сполучені Штати повідомили Туреччину, що два військові кораблі пройдуть через Босфор, аби увійти в Чорне море.

Як повідомлялося, CNN заявило з посиланням на власні джерела у Пентагоні, що Сполучені Штати можуть відправити до Чорного моря кораблі для стримування Росії. За їхніми даними, в оборонному керівництві США вважають, що такий крок має підтримати Україну. Крім того, крок має дати чіткий сигнал Кремлю, що Вашингтон стежать за ситуацією. 

Відео Новини світу: США можуть відправити до Чорного моря кораблі для стримування Росії

Про це з посиланням на власні джерела у Пентагоні повідомляє CNN. За їхніми даними - в оборонному керівництві США вважають: такий крок  має підтримати Україну й дати чіткий сигнал Кремлю, що вони стежать за ситуацією.  Разом із тим Пентагон запускає розвідувальні літаки над Чорним морем, щоб стежити за будь-яким переміщенням російських військ в окупованому Криму.    

Новини світу: США можуть відправити до Чорного моря кораблі для стримування Росії
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Лінда Хурані
Джерело матеріала
loader
loader