Зеленський їде в Париж для зустрічі з Макроном: яка мета візиту
Зеленський їде в Париж для зустрічі з Макроном: яка мета візиту

Зеленський їде в Париж для зустрічі з Макроном: яка мета візиту

Президент України Володимир Зеленський наступного тижня відвідає Францію. Там у нього запланована зустріч з президентом Еммануелем Макроном.

Про це в інтерв'ю Kyiv Post заявив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

За його словами, Зеленський відправиться в Париж до кінця наступного тижня, сам посол теж буде летіти в одному літаку з українським президентом.

"Основна мета візиту - зустрітися з Макроном один на один", - сказав де Понсен.

Нагадаємо, 30 березня Путін в форматі відеоконференції обговорив загострення ситуації на Донбасіз президентом Франції Емманюелем Макроном та канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. Перемовини у нормандському форматі ініціював Володимир Зеленський. Однак у Кремлі відповіли, що готові обговорювати Україну без України - з Макроном і Меркель без Зеленського.

Відео Новини світу: Меркель та Макрон закликали Путіна забезпечити припинення вогню

Про Україну без України. Лідери Росії, Німеччини та Франції через відеозв'язок обговорили ситуацію на Донбасі. Ангела Меркель та Еммануель Макрон закликали Володмира Путіна забезпечити припинення вогню та сприяти дотриманню Мінських угод. А також провести переговори в нормандському форматі - тобто за участю Києва. Нормандський формат, Меркель, Макрон, Путін, припинення вогню    

Новини світу: Меркель та Макрон закликали Путіна забезпечити припинення вогню
ТСН. 14:00
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Олена Вус
Джерело матеріала
loader
loader