Ватажок бойовиків Пушилін готує до Путіна три варіанти звернень, серед яких входження до складу РФ – ЗМІ
Ватажок бойовиків Пушилін готує до Путіна три варіанти звернень, серед яких входження до складу РФ – ЗМІ

Ватажок бойовиків Пушилін готує до Путіна три варіанти звернень, серед яких входження до складу РФ – ЗМІ

Ватажок донецьких бойовиків Денис Пушилін готує три варіанти звернень до президента Росії Володимира Путіна. Одне із них – прохання забрати окуповані території до складу РФ.

Про це пише "Дзеркало тижня" із посиланням на дані українських спецслужб, у розпорядженні яких є тексти цих трьох проєктів листа.

  • Перший варіант – прохання надати військову допомогу "ДНР".
  • Другий варіант – прийняти "ДНР" до складу Росії.
  • Третій варіант – визнати незалежність "ДНР " і укласти договір про дружбу і співробітництво між "ДНР" і РФ.

Українські спецслужби отримали копії цих документів по дипломатичних каналах і комунікаційних лініях країн-партнерів, спецслужби яких отримали цю інформацію.

Усі три варіанти листа мають однакову преамбулу – Пушилін дякує Путіну за "співчутливе ставлення до долі жителів Донбасу і безцінну допомогу, яка допомагає нам виживати під натиском київської влади від 2014 року".

Він також називає "безцінними" рішення Путіна визнати документи, видані "жителям наших республік", і можливість "вступу в громадянство" РФ "людей, які відчувають себе росіянами за духом і вважають своєю головною метою інтеграцію в російський соціально-політичний і культурний простір". Пушилін також у захваті від "посередницьких зусиль Російської Федерації в Мінському переговорному процесі".

Ватажок бойовиків наголошує, що, мовляв, "Мінські угоди та чинні домовленості ніколи не перешкоджали українській стороні порушувати встановлене перемир'я". Пушилін звинувачує Україну в "силовому вирішенні конфлікту на нашій території", за підтримки США та інших західних партнерів.

Нагадаємо, 2014 року після кривавих подій на Майдані в Києві та втечі тодішнього президента України Віктора Януковича до РФ російські військові спочатку захопили Крим, а згодом розпочали війну на Донбасі, де досі воюють як українці-сепаратисти, так і кадрові російські військові.

Відео Новини з фронту: Генштаб Збройних Сил заявив, що Україна не готується наступати на Донбас

Україна не готується наступати на Донбас. Це офіційна заява Генштабу Збройних Сил. Повідомлення, що Україна нібито збирається відкрити вогонь на Донбасі, останніми днями ширилися російськими ЗМІ. Утім, головнокомандувач Руслан Хомчак назвав це провокацією. За його словами, Кремль робить це навмисно, аби дискредитувати Україну на міжнародній арені і посіяти паніку серед населення тимчасово окупованих територій.    

Новини з фронту: Генштаб Збройних Сил заявив, що Україна не готується наступати на Донбас
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Ігор Бережанський
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader