Зеленський 16 квітня зустрінеться з Макроном у Парижі
Зеленський 16 квітня зустрінеться з Макроном у Парижі

Зеленський 16 квітня зустрінеться з Макроном у Парижі

Президент Франції Еммануель Макрон прийме президента України Володимира Зеленського в п'ятницю, 16 квітня. Зустріч двох лідерів відбудеться на тлі напруженої ситуації з боку Росії на сході України. 

Про це повідомляє французьке видання Le Figaro з посиланням на Єлисейський палац. 

Макрон і Зеленський зустрінуться у зв'язку зі зростанням напруженості в Україні на тлі нарощування Росією військових сил на кордоні.

Зазначимо, Еммануель Макрон разом з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель є посередниками перемовинах у "нормандському форматі" щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, що раніше на тлі  загострення ситуації на Донбасі Україна попросила про переговори лідерів "нормандської четвірки", але Російська Федерація відмовилася. Як повідомив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква, наразі заплановані переговори Зеленського з німецькою канцлеркою Ангелою Меркель та французьким президентом Еммануелем Макроном.

Відео Новини світу: Меркель та Макрон закликали Путіна забезпечити припинення вогню

Про Україну без України. Лідери Росії, Німеччини та Франції через відеозв'язок обговорили ситуацію на Донбасі. Ангела Меркель та Еммануель Макрон закликали Володмира Путіна забезпечити припинення вогню та сприяти дотриманню Мінських угод. А також провести переговори в нормандському форматі - тобто за участю Києва. Нормандський формат, Меркель, Макрон, Путін, припинення вогню    

Новини світу: Меркель та Макрон закликали Путіна забезпечити припинення вогню
ТСН. 14:00
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Лінда Хурані
Джерело матеріала
loader
loader