Росія здатна повторити в Україні "грузинський сценарій" 2008 року — Міноборони
Росія здатна повторити в Україні "грузинський сценарій" 2008 року — Міноборони

Росія здатна повторити в Україні "грузинський сценарій" 2008 року — Міноборони

Міністр оборони Андрій Таран зустрівся з французьким послом Етьєном де Понсеном.

Про це інформує пресслужба українського Міноборони.

Таран розповів про ескалацію в зоні ООС. За його словами, уперше з часів розпаду Радянського Союзу зафіксовано розгортання поблизу українських кордонів передових командних пунктів та розгалуженої системи управління військами Росії.

Міністр наголосив, що така концентрація російських військ загрожує не лише безпеці нашої держави, але й стабільності в Європі.

"Ми не можемо дозволити собі недооцінювати ситуацію і цілком свідомі, що Росія здатна планувати для України повторення "грузинського сценарію" 2008 року. Для цього можуть бути використані провокації для звинувачення ЗСУ у нападі на мирне населення, тим більше, що вже понад 400-м тисячам осіб на окупованих територіях видано російські паспорти", — переконаний очільник Міноборони.

Таран вважає, що надання Україні ПДЧ в НАТО зможе запобігти агресії Росії.

Своєю чергою Етьєн де Понсен пообіцяв довести отриману інформацію до президента Емануеля Макрона і висловив сподівання, що переговори очільників Франції та України виправдають очікування.

Нагадаємо, що президент Франції Еммануель Макрон прийме свого українського колегу Володимира Зеленського в п'ятницю, 16 квітня. Зустріч двох лідерів відбудеться на тлі напруженої ситуації з боку Росії на сході України. 

Відео Новини світу: Джо Байден закликав Путіна припинити ескалацію на Донбасі

Припинити ескалацію на Донбасі закликав Джо Байден Володимира Путіна. Про це йшлося в телефонній розмові, яку ініціював американський президент. Він вкотре заявив, що Сполучені Штати стурбовані раптовим нарощуванням російських військ на кордонах України і в окупованому Криму та наголосив, що США підтримують суверенітет та територіальну нашої держави.  

Новини світу: Джо Байден закликав Путіна припинити ескалацію на Донбасі
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Автор:
Дмитро Гулійчук
Джерело матеріала
loader
loader