Британський штам коронавірусу: вчені спростували високу смертність
Британський штам коронавірусу: вчені спростували високу смертність

Британський штам коронавірусу: вчені спростували високу смертність

У Великій Британії та США вчені дослідили британський штам коронавірусу. В результаті вони виявили, що новий штам має підвищену заразність, але не збільшує тяжкість хвороби.

Про це повідомляє видання The Lancet.

Вчені з Великої Британії і США, які провели два дослідження британського штаму коронавірусу (B.1.1.7), спростували високу смертність від нього, але підтвердили його високу заразність. 

Науковці, які проводили перше дослідження, не знайшли "свідчень зв'язку між тяжкістю перебігу хвороби і походженням вірусу".

Автори другого дослідження не виявили змін в симптомах і тривалості хвороби під час захворювання британським штамом коронавірусної інфекції.

Водночас дослідники підтвердили підвищену заразність даного різновиду вірусу. 

Нагадаємо, що до України, окрім вже виявлених британського та південноафриканського штамів коронавірусу, може бути занесена каліфорнійська мутація. На виникнення нових штамів впливає, зокрема, активна комунікація людей одне з одним.

Відео Новини України: у мобільному шпиталі в Славуті прийняли перших пацієнтів з коронавірусом

Перших пацієнтів з коронавірусом прийняли у мобільному шпиталі в Славуті Хмельницької області. Це двоє хворих, яких перевели із коронавірусних відділень, що були перевантажені. Регіон - у "червоній" карантинній зоні. За останню добу там підтвердили майже пів сотні нових діагнозів. Лікарні - переповнені.

Новини України: у мобільному шпиталі в Славуті прийняли перших пацієнтів з коронавірусом
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Юлія Шевченко
Джерело матеріала
loader
loader