На Миколаївщині учасники АТО вирощують екологічно чистий редис
На Миколаївщині учасники АТО вирощують екологічно чистий редис

На Миколаївщині учасники АТО вирощують екологічно чистий редис

На Миколаївщині підприємство учасників АТО виростило і зібрало перші 200 кілограмів молодого екологічно чистого редису.

Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.

«Ми посадили небагато, так як недавно створилися і ще навчаємося.

Взимку наші теплиці повністю засипало снігом і ми ледь їх відкопали.

Проте редис витримав усі температурні перепади та дав 100-відсоткову схожість.

Зараз ми зібрали перші 200 кг редиски Viena (Enza Zaden, Holland).

Вона має солодкуватий смак з легкою гірчинкою», – повідомив керівник підприємства «Оберіг-Агро» Володимир Федоренко.

За його словами, ця редиска є певним чином особливою, адже для її вирощування у теплицях не використано жодного кілограма будь-яких добрив, навіть органічних.

Лише сніг, вода, сонце та копітка праця.

Всю продукцію продали відразу ж по 50 грн за кілограм.

На неї виявився великий попит.

А потім в соцмережах сторінка підприємства зарясніла подяками від клієнтів за смачний і корисний продукт.

Теплицю збудували з нуля завдяки грантовим коштам.

Довелося багато працювати, витягти із відведеної землі купу каміння, щоб зробити її придатною для вирощування агропродукції.

І вона віддячила – дала гарний урожай.

В квітні 2020 року кооператив «Оберіг-Агро», в який входять учасники АТО/ООС та члени родин загиблих воїнів, виграв грант Манітобської ради з міжнародного співробітництва (MCIC, Канада).

У створенні об’єднання їм допомогли консультанти Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).

Джерело матеріала
loader
loader