На Миколаївщині підприємство учасників АТО виростило і зібрало перші 200 кілограмів молодого екологічно чистого редису.
Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.
«Ми посадили небагато, так як недавно створилися і ще навчаємося.
Взимку наші теплиці повністю засипало снігом і ми ледь їх відкопали.
Проте редис витримав усі температурні перепади та дав 100-відсоткову схожість.
Зараз ми зібрали перші 200 кг редиски Viena (Enza Zaden, Holland).
Вона має солодкуватий смак з легкою гірчинкою», – повідомив керівник підприємства «Оберіг-Агро» Володимир Федоренко.
За його словами, ця редиска є певним чином особливою, адже для її вирощування у теплицях не використано жодного кілограма будь-яких добрив, навіть органічних.
Лише сніг, вода, сонце та копітка праця.
Всю продукцію продали відразу ж по 50 грн за кілограм.
На неї виявився великий попит.
А потім в соцмережах сторінка підприємства зарясніла подяками від клієнтів за смачний і корисний продукт.
Теплицю збудували з нуля завдяки грантовим коштам.
Довелося багато працювати, витягти із відведеної землі купу каміння, щоб зробити її придатною для вирощування агропродукції.
І вона віддячила – дала гарний урожай.
В квітні 2020 року кооператив «Оберіг-Агро», в який входять учасники АТО/ООС та члени родин загиблих воїнів, виграв грант Манітобської ради з міжнародного співробітництва (MCIC, Канада).
У створенні об’єднання їм допомогли консультанти Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).