19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Миколаївщині учасники АТО вирощують екологічно чистий редис
На Миколаївщині учасники АТО вирощують екологічно чистий редис

На Миколаївщині учасники АТО вирощують екологічно чистий редис

На Миколаївщині підприємство учасників АТО виростило і зібрало перші 200 кілограмів молодого екологічно чистого редису.

Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.

«Ми посадили небагато, так як недавно створилися і ще навчаємося.

Взимку наші теплиці повністю засипало снігом і ми ледь їх відкопали.

Проте редис витримав усі температурні перепади та дав 100-відсоткову схожість.

Зараз ми зібрали перші 200 кг редиски Viena (Enza Zaden, Holland).

Вона має солодкуватий смак з легкою гірчинкою», – повідомив керівник підприємства «Оберіг-Агро» Володимир Федоренко.

За його словами, ця редиска є певним чином особливою, адже для її вирощування у теплицях не використано жодного кілограма будь-яких добрив, навіть органічних.

Лише сніг, вода, сонце та копітка праця.

Всю продукцію продали відразу ж по 50 грн за кілограм.

На неї виявився великий попит.

А потім в соцмережах сторінка підприємства зарясніла подяками від клієнтів за смачний і корисний продукт.

Теплицю збудували з нуля завдяки грантовим коштам.

Довелося багато працювати, витягти із відведеної землі купу каміння, щоб зробити її придатною для вирощування агропродукції.

І вона віддячила – дала гарний урожай.

В квітні 2020 року кооператив «Оберіг-Агро», в який входять учасники АТО/ООС та члени родин загиблих воїнів, виграв грант Манітобської ради з міжнародного співробітництва (MCIC, Канада).

У створенні об’єднання їм допомогли консультанти Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны