Вимкнули мікрофон і пригрозили санкціями: нардеп Гончаренко посварився із президентом ПАРЄ
Вимкнули мікрофон і пригрозили санкціями: нардеп Гончаренко посварився із президентом ПАРЄ

Вимкнули мікрофон і пригрозили санкціями: нардеп Гончаренко посварився із президентом ПАРЄ

Народний депутат України від партії "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко втрапив у скандал під час засідання Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про йдеться в його Telegram-каналі.

Після виступу політик дістав простріляний російськими кулями на Донбасі український прапор, закликавши учасників сесії подивитися на нього. 

"Я вирішив нагадати про те, що в проєкті доповіді чомусь немає ані слова про територіальну цілісність та суверенність держав-членів Ради Європи, про мирне вирішення конфліктів в Європі. І це в той час, коли в Європі, на сході України, триває війна!" - пояснив Гончаренко. 

Однак голова ПАРЄ Хендрік Дамс розкритикував дії українського нардепа, закликавши його надати слово наступним спікерам. Коли політик відмовився зупинити висловлювання - йому вимкнули мікрофон, а Дамс пообіцяв проінформувати про інцидент Комітет з Правил. 

"Я буду зрозумілим, це не перший випадок, коли пан Гончаренко зловживає правом слова (...) Це востаннє під час мого президентства, коли ви це робите, - заявив очільник ПАРЄ. - Сядьте або залишіть залу". 

Український політик, зі свого боку, звинуватив президента ПАРЄ в "упередженому ставленні до української делегації".

Як повідомлялося, канцлерка ФРН Анґела Меркель відмовилася назвати президента РФ Володимира Путіна "вбивцею" у відповідь на запитання Гончаренка під час сесійного засідання ПАРЄ. Водночас вона наголосила, що критикує Путіна, зокрема під час особистого спілкування. 

Відео ПАРЄ подовжила повноваження російських делегатів, аби не переривати політичний діалог

Парламентська асамблея Ради Європи вирішила не застосовувати санкцій проти російської делегації і підтвердити її повноваження, попри порушення міжнародного права та прав людини. Рішення про це ухвалили сьогодні вранці в Страсбурзі. За баталіями стежив кореспондент Радіо Свобода Григорій Жигалов. Як пояснили делегати свою позицію – дивіться далі.  

ПАРЄ подовжила повноваження російських делегатів, аби не переривати політичний діалог
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Джерело матеріала
loader
loader