Лукашенко готує декрет про перехід влади у разі своєї смерті
Лукашенко готує декрет про перехід влади у разі своєї смерті

Лукашенко готує декрет про перехід влади у разі своєї смерті

Білоруський правитель Олександр Лукашенко має намір підписати декрет про те, що в разі надзвичайної ситуації, зокрема, його загибелі, президентські повноваження перейдуть до Ради безпеки країни.

Про це він заявив у суботу, 24 квітня, під час поїздки в Наровлянський район Гомельської області, передає державне інформагентство БелТА.

"Скажіть, якщо завтра немає президента, ви гарантуєте, що все буде нормально? - наводить агентство слова Лукашенка. - Президента застрелили - назавтра Рада безпеки буде наділена повноваженнями".

За його словами, він планує вже невдовзі підписати документ про те, як буде вибудувана влада в країні в разі "якщо раптом".

"Замах на життя" Лукашенка

Трьома днями раніше чотирьом затриманим у справі про підготовку "замаху на життя" Лукашенка і "збройного заколоту" було висунуто обвинувачення в змові з метою захоплення влади.

Про запобігання "військового перевороту" в Білорусі 17 квітня заявила ФСБ Росії. Російське силове відомство стверджувало, що філолог і політолог Олександр Федута та адвокат Юрій Зенкович, затримані в Москві 13 і 14 квітня, мали намір повалити в Білорусі конституційний лад, а також "фізично усунути" Лукашенка.

В білоруській опозиції інформацію про спробу путчу назвали провокацією спецслужб.

Відео Новини світу: у США спростували звинувачення Лукашенка у підготовці замаху на нього та його дітей

Абсолютно не відповідають дійсності - у Державному департаменті США відреагували на звинувачення Олександра Лукашенка у підготовці замаху на нього та його дітей. У Вашингтоні спростували зроблену Лукашенком заяву, що Сполучені Штати стояли за замахом. Минулого тижня у Москві затримали політолога та адвоката американського походження, яким закидають підготовку до замаху на Лукашенка і його синів.    

Новини світу: у США спростували звинувачення Лукашенка у підготовці замаху на нього та його дітей
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Джерело матеріала
loader
loader