МЗС Ізраїлю засудило проведення маршу прихильників СС "Галичина" у Києві
МЗС Ізраїлю засудило проведення маршу прихильників СС "Галичина" у Києві

МЗС Ізраїлю засудило проведення маршу прихильників СС "Галичина" у Києві

Марш до річниці створення дивізії СС Галичина відбувся у Києві 25 квітня / фото УНІАН

У Міністерстві закордонних справ Ізраїлю засудили проведення маршу з нагоди річниці створення дивізії СС "Галичина", що відбулося 28 квітня у Києві.

Відповідну заяву зробив прес-секретар Міністерства закордонних справ Ізраїлю Ліор Хаят в Twitter.

У Міністерстві закордонних справ Ізраїлю висловили стурбованість цим маршем в центрі Києва. Так також наголосили, що збереження пам'яті про Голокост та боротьба з антисемітизмом - це не лише власні справи кожної країни, але і частина колективної відповідальності всього людства.

"Ми засуджуємо прославляння нацистських пособників, що триває, і очікуємо, що український уряд беззастережно засудить всі подібні явища і запобігатиме їхньому повторенню", - сказано у повідомленні.

Марш на честь "Галичини" в Києві

  • Увечері 28 квітня на Арсенальній площі у Києві розпочався Марш вишиванок, приурочений до 76-ї річниці створення першої української дивізії «Галичина».
  • В заході взяли участь близько 100 людей, вони влаштували ходу через центр міста. Активісти несли символіку дивізії та сучасних українських підрозділів. 
  • Ще до початку ходи один з присутніх почав вигукувати гасла проти маршу (зокрема - "есесівська сволота"), однак поліція відвела його з місця пригоди, аби уникнути конфліктів. 
  • Акція завершилась мирно, учасники провели мітинг на Майдані незалежності та розійшлись. 

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Олег Давигора

Теги за темою
Ізраїль
Джерело матеріала
loader
loader