Швейцарська компанія Stadler може розпочати виробництво поїздів в Україні: названо умову
Швейцарська компанія Stadler може розпочати виробництво поїздів в Україні: названо умову

Швейцарська компанія Stadler може розпочати виробництво поїздів в Україні: названо умову

Швейцарська компанія Stadler може розпочати виробництво поїздів в Україні за умови, що переможе в одному з тендерів і отримає замовлення на постачання рухомого складу для "Укрзалізниці". 

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Мінінфраструктури.

Як зазначається, Stadler та "Укрзалізниця"  уклали Меморандум про співпрацю та локалізацію в Україні виробництва її пасажирського рухомого складу.

Перший заступник Міністра інфраструктури Дмитро Абрамович повідомив, що в 2021 році УЗ закупить 100 пасажирських вагонів та проведе модернізацію залізничної інфраструктури. 

Відповідно до Меморандуму, сторони разом докладатимуть зусиль для розвитку пасажирських залізничних перевезень в Україні та залучення фінансування. Крім цього, якщо Stadler CIS AG переможе в одному з тендерів та отримає замовлення на поставку рухомого складу для "Укрзалізниці", компанія планує розглянути можливість розпочати виробництво поїздів в Україні.

"Одним із потенційних партнерів є Stadler, який постачав рухомий склад для білоруської залізниці. Але наша головна умова такого партнерства є незмінною — локалізація виробництва на території України. Адже це залучення додаткових коштів в економіку та розвиток важкої промисловості нашої країни", — зазначив в.о. голови правління Укрзалізниці Іван Юрик.

Поїзди виробництва Stadler можуть бути задіяні в приміських та регіональних пасажирських перевезеннях, а також у проєкті City Express.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" відновлює міжнародні сполучення.

Відео Новини України: "Укрзалізниця" відновлює залізничне сполучення з Житомирською областю

Епідеміологічна карта України уже не така багряна. Від сьогодні Житомирська область більше не "червона", регіон переходить одразу у "жовту" карантинну зону. "Укрзалізниця" відновлює залізничне сполучення з Житомирською областю. Вона була останнім регіоном, де діяли обмеження, тож тепер потяги курсуватимуть по всій Україні. У "червоній" зоні залишаються 6 областей. Покращується ситуація в Запорізькій, Полтавській, Хмельницькій та Чернігівській областях.    

Новини України: "Укрзалізниця" відновлює залізничне сполучення з Житомирською областю
ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Марія Бойко
Джерело матеріала
loader
loader