Стрілянина у школі Казані: 19-річного вбивцю взяли під варту на два місяці, він визнав свою вину
Стрілянина у школі Казані: 19-річного вбивцю взяли під варту на два місяці, він визнав свою вину

Стрілянина у школі Казані: 19-річного вбивцю взяли під варту на два місяці, він визнав свою вину

19-річного Ільназа Галявієва, який розстріляв дев'ятьох людей в школі Казані, відправили під варту терміном на два місяці. Сам стрілець визнав свою вину. 

Відповідний запобіжний захід суд Казані обрав 12 травня, повідомляє російський "РБК". 

Слідчий у справі повідомив на засіданні, що Галявієв визнав вину. Проти арешту казанський стрілець не заперечував.

Також слідство заявило, що хлопець зробив не менше 17 пострілів у школі. Підозрюваний додав, що у нього немає тяжких захворювань, хоча раніше неодноразово звертався до лікарів через сильні головні болі. Прокурор у справі Галявієва повідомив, що спільників у вбивці не було, також немає експертного висновку про вживання психотропних препаратів. 

Підозрюваному загрожує довічне ув'язнення. 

  • Нагадаємо, у вівторок, 11 травня, у столиці республіки Татарстан - у Казані в школі № 175 сталася стрілянина, у якій загинуло щонайменше семеро учнів та дві вчительки. Стрільцем виявився 19-річний Ільназ Галявієв, який закінчив школу чотири роки тому. Хлопця затримали правоохоронці. Його мотиви невідомі.
  • На допиті Галявієв заявив, що відчуває себе богом і всіх ненавидить. Утім, про відеоігри та булінг не згадував. За його словами, зброю купив легально за два тижні до скоєного.
  • У Слідчому комітеті Росії повідомили, що торік у медичному закладі Галявієву поставили діагноз, який свідчить про захворювання головного мозку. Утім, яке саме захворювання діагностували Галявієву, не повідомляється.

Відео Новини світу: після розстрілу в школі Казані учителям доручили зібрати дані "підозрілих" школярів

До списку підозрілих за підтримку Навального. Після розстрілу в школі Казані російським учителям доручили зібрати дані "підозрілих" школярів та випускників. Такі списки готували зокрема в Мурманській області - їх оприлюднили в Інтернеті разом із номерами телефонів, адресами і посиланнями на сторінки учнів у соцмережах. Наймолодшою дитиною в переліку виявився першокласник. Підозрілими вирішили вважати тих, хто проявляє агресію, лається, виявляє інтерес до зброї. А також тих, хто підписаний на групи опозиціонера Навального, чи брав участь в акції на його підтримку.

Новини світу: після розстрілу в школі Казані учителям доручили зібрати дані "підозрілих" школярів
ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Лінда Хурані
Джерело матеріала
loader
loader