Іпотека під 7%: у Мінфіні назвали кількість виданих доступних кредитів на житло
Іпотека під 7%: у Мінфіні назвали кількість виданих доступних кредитів на житло

Іпотека під 7%: у Мінфіні назвали кількість виданих доступних кредитів на житло

Станом на 17 травня в рамках державної програми "Доступна іпотека під 7%" в Україні підписано 268 кредитних договорів на загальну суму 223,7 млн ​​грн.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

"Станом на 17 травня поточного року уповноваженими банками з виконання Державної програми "Доступна іпотека 7%" підписано 268 кредитних договорів на загальну суму 223,7 млн грн, при чому як на первинному (27,7%), так і вторинному (відповідно 72,3%) ринках. Уповноваженими банками розглядаються 571 заявка на участь у програмі на загальну суму 504,9 млн грн, з яких 25,54% становить первинний ринок і 74,46% – вторинний", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в програмі задіяно 22 регіони і місто Київ. Найактивніші з них - Київ (36,8%), Київська область (27,5%), Харківська (6,6%), Львівська (5,9%) та Рівненська області (3,8%).

Іпотека під 7%_інфографіка станом на 17 травня 2021 року
Міністерство фінансів України
Розвиток програми "Доступна іпотека під 7%" станом на 17 травня 2021 року

Нагадаємо, програма "Доступна іпотека 7%" розпочала діяти в Україні від 1 березня 2021 року. Громадянин, який братиме участь у програмі, сплачуватиме 7% за кредитом, а оскільки відсоткова ставка українських банків вища, то різницю сплачуватиме держава. Наразі іпотеку під 7% в Україні видають вже 14 банків. З переліком уповноважених банків можна ознайомитись на офіційному вебсайті Фонду розвитку підприємництва. Про умови та особливості кредитування, читайте у нашому матеріалі. 

Відео Іпотека під три відсотки для переселенців та скільки в країну ввезли сиру — Економічні новини

Дешева іпотека для переселенців - коли та як її можна отримати? Для участі в програмі буде сформований окремий реєстр громадян у регіональних управліннях Державного фонду молодіжного будівництва. Зареєструватися можна буде через додаток "Дія" або особисто в регіональному представництві фонду. Для цього обов’язково потрібна довідка переселенця — про все це далі в економічних новинах.

Іпотека під три відсотки для переселенців та скільки в країну ввезли сиру — Економічні новини
Сніданок з 1+1
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Джерело матеріала
loader
loader