Німеччина дозволила продовжити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2"
Німеччина дозволила продовжити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2"

Німеччина дозволила продовжити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2"

Німецьке Федеральне відомство з судноплавства та гідрографії дозволило продовжити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2", який прокладають в обхід України.

Про це повідомила пресслжуба регулятора.

Йдеться про будівництво турбопроводу виключній економічній зоні Німеччини, яке було призупинене на початку травня через позов німецької природоохоронної організації NABU у квітні цього року. Там заявляли, що територія проєкту має особливе значення для гніздових птахів, а також шкодить і руйнує середовище проживання морської фауни на дні Балтійського моря.

Федеральне відомство позов розглянуло. Утім, там вирішили прокладання труб відновити, бо "будівництво на ділянці не зробить будь-якого значного несприятливого впливу на охоронювані види птахів".

Слід зауважити, що проєкт "Північний потік-2" передбачає будівництво газопроводу від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. У водах Данії залишилося укласти близько 120 км, а в німецьких - понад 30 км.

Як повідомлялося, Берлін наполягав на завершенні будівництва російського трубопроводу. Міністр фінансів Олаф Шольц заявив, що проєкт закінчать.  Канцлерка Ангела Меркель назвала недоречним засобом санкції Сполучених Штатів, які ввели у січні 2021 року проти газопроводу. 

Своєю чергою, компанія Nord Stream 2 заявляли, що газопровід побудований на 95%. Зазначається, що станом на 31 березня побудовано 2339 км труб із 2460 км). Залишилося укласти близько 121 км. Таким чином до закінчення проєкту залишилося добудувати ще 5% від загальної протяжності газопроводу.

Відео "Північний потік-2" загрожує перетворитися на енергетичну зброю РФ

Премєр-міністр України Денис Шмигаль у ефірі "Право на владу" розповів, що партнери зі США дали зрозуміти, що "Північний потік-2" загрожує перетворитися на енергетичну зброю РФ.

"Північний потік-2" загрожує перетворитися на енергетичну зброю РФ
Право на владу
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Олена Капнік
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader