Депутати просять США і ЄС ввести санкції щодо будівництва "Північного потоку-2"
Депутати просять США і ЄС ввести санкції щодо будівництва "Північного потоку-2"

Депутати просять США і ЄС ввести санкції щодо будівництва "Північного потоку-2"

Верховна рада підтримала звернення до Сполучених Штатів Америки і Євросоюзу щодо введення санкцій на російськийгазопровід "Північний потік-2". 

Депутати ухвалили проєкт постанови №5520. Його підтримали 292 парламентарі.

ВР закликає Палату представників та Сенат Конгресу США використати весь наявний інструментарій, передбачений американським законодавством, "для цілковитого і незворотного зупинення будівництва газопроводу в межах проєкту "Північний потік-2" шляхом застосування санкцій проти всіх учасників даного російського геополітичного проєкту, у зокрема і Nord Stream AG".

Депутатів схвилювала доповідь американського Конгресу, у якій не передбачені заходи проти основної компанії, яка бере участь у будівництві трубопроводу, Nord Stream AG.

"Реалізація "Північного потоку-2" остаточно розв’яже руки РФ і дозволить продовжити російське військове вторгнення до України", - йдеться у постанові. 

Слід зауважити, що низка західних ЗМІ заявила, що Білий дім планує відмовитись від санкцій проти "Північного потоку-2". Мовляв, причина в тому, що Вашингтон не хоч ставити під загрозу свої відносини з Німеччиною через російський трубопровід. Справа у тому, що Берлін наполягає на завершенні проєкту.

Як повідомлялося, компанія Nord Stream  заявила, що газопровід побудований на 95%. Зазначається, що станом на 31 березня побудовано 2339 км труб із 2460 км). Залишилося укласти близько 121 км. Таким чином до закінчення проєкту залишилося добудувати ще 5% від загальної протяжності газопроводу. 

Відео Новини світу: США пояснили, чому не накладатимуть санкції на компанію, яка будує "Північний потік-2"

Сполучені Штати пояснили, чому не накладатимуть санкції на компанію, яка займається будівництвом "Північного потоку-2" та її гендиректора. У заяві держдепу сказано, що такі санкції не відповідають національним інтересам США. Йдеться головним чином про те, що Вашингтон не хоче суперечки з європейськими партнерами і насамперед Німеччиною, яка виступає лобістом будівництва російського газогону. Водночас американський держсекретар наголошує – позиція США щодо "Північного потоку-2" залишається незмінною, на їхню думку цей проект послабить енергетичну безпеку Європи, піде на шкоду Україні та східному флангу НАТО.

Новини світу: США пояснили, чому не накладатимуть санкції на компанію, яка будує "Північний потік-2"
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Тетяна Курпіта
Джерело матеріала
loader
loader