Рукописний лист Ейнштейна пішов з молотка за $1,2 млн: відео
Рукописний лист Ейнштейна пішов з молотка за $1,2 млн: відео

Рукописний лист Ейнштейна пішов з молотка за $1,2 млн: відео

Рукописний лист Альберта Ейнштейна з формулою "E = mc2" пішов з молотка за 1,2 мільйона доларів, тоді як стартова ціна становила близько 400 тисяч доларів.

Про це із посиланням на RR Auction у п'ятницю, 21 травня, повідомляє The Associated Press.

За даними архівістів проєкту Einstein Papers Project в Каліфорнійському технологічному інституті і Єврейському університеті в Єрусалимі, у світі є ще всього три екземпляри з формулою, написані від руки Ейнштейна.

"Це важливий лист як з голографічної, так і з фізичної точки зору", - сказав віцепрезидент RR Auction Боббі Лівінгстон, назвавши це рівняння "найвідомішим у світі".

Формула про те, що енергія дорівнює масі, помноженій на квадрат швидкості світла, "змінила фізику, продемонструвавши, що час не є абсолютним, а маса і енергія - еквівалентні".

Лист, написаний від руки німецькою мовою і адресований польсько-американському фізику Людвікові Зільберштейну, датований 26 жовтня 1946 року.

Аукціон розпочався 13 травня і завершився в четвер, 20 травня.

Раніше у Нью-Йорку на торгах аукціону Christie's, які тривали 19 хвилин, картину іспанського художника Пабло Пікассо продали за 103,4 мільйони доларів США.

Відео Новини світу: картину Пабло Пікассо продали на аукціоні за 103 мільйони доларів

Дорогий портрет. Картину іспанського художника Пабло Пікассо продали з молотка за 103 мільйони доларів - вдвічі дорожче очікуваного. Це один із серії портретів його французької коханки Марії-Терези Вальтер, що називається "Жінка, яка сидить біля вікна". Робота 1932 року пішла з аукціону в Нью-Йорку лише за 19 хвилин. Хоча 8 років тому, коли це полотно востаннє продавали, воно обійшлося покупцеві значно дешевше: в 45 мільйонів доларів. Пабло Пікассо – один із найдорожчих художників світу. П`ять його робіт коштують понад 100 мільйонів доларів кожна.

Новини світу: картину Пабло Пікассо продали на аукціоні за 103 мільйони доларів
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Оксана Сопрович
Джерело матеріала
loader
loader