Тридцята річниця Незалежності. Мінкульт презентував візуальну концепцію свята
Тридцята річниця Незалежності. Мінкульт презентував візуальну концепцію свята

Тридцята річниця Незалежності. Мінкульт презентував візуальну концепцію свята

Святкування тридцятої річниці незалежності триватиме три дні

Кожна область України матиме свою унікальну квітку-логотип з графічними елементами та кольоровою гамою прапорів цього регіону

Міністерство культури та інформаційної політики представило айдентику та слоган до святкування 30-ї річниці незалежності України, повідомила пресслужба міністерства.

Графічна візуалізація комплексу образів реалізована у вигляді калейдоскопічних квіткових орнаментів, які формуються із зображень, фотографій, символів, та стають основою динамічної айдентики, що розквітає, як сама країна. Айдентику розробила креативна агенція «Провід».

Основний слоган проекту – «Ти у мене єдина». У міністерстві пояснили, що це слоган, який є певним універсальним зверненням до країни, квітки, незалежності та нації.

«Квітка – образ, що розкриває ідею держави. Вона росте та квітне, поєднуючи у собі розмаїття символів. Квітка є одним з найдавніших символів в орнаментально-знаковій культурі України. Її походження прослідковується ще з епохи енеоліту, а різні інтерпретації цього зображення зустрічаються в місцевих орнаментах по всій Україні. Квітка є центральним елементом Петриківського розпису. Це і є зрозумілим та універсальним символом для усіх, що об'єднує країну. Тож, до Дня Незалежності була створена власна версія цього сакрального зображення: квітка, яка буде формуватися образами сучасних досягнень», – йдеться у повідомленні.

Кожна область України матиме свою унікальну квітку-логотип з графічними елементами та кольоровою гамою прапорів цього регіону, а також квіти-символи сфер діяльності, як-от медицина, будівництво, наука, цифрові технології, виробництво. Також додатково передбачена спрощена форма логотипу для використання на маленьких форматах, а також для друкованих або вишитих логотипах.

Нагадаємо, святкування Дня Незалежності України триватиме три дні – з 22 до 24 серпня. Зокрема, безпосередньо на День Незалежності заплановано провести два військові паради: один на воді в Одесі, а інший – на суші в Києві.

Також уперше за 311 років оригінал Конституції Пилипа Орлика потрапить до Української держави.

Джерело матеріала
loader
loader