Латвія висилає посла Білорусі і всіх дипломатів: які кроки зробили у відповідь
Латвія висилає посла Білорусі і всіх дипломатів: які кроки зробили у відповідь

Латвія висилає посла Білорусі і всіх дипломатів: які кроки зробили у відповідь

23 травня у Білорусі примусово посадили цивільний рейс компанії Ryanair, а після цього затримали опозиційного журналіста Романа Протасевича, який був на борту. Європейські країни вимагають заборонити польоти над Білоруссю, а використання винищувачів для перехоплення цивільного рейсу називають актом піратства. Про це йдеться у спільній заяві парламентаріїв США, Польщі, Німеччини, Чехії, Ірландії, Литви та Латвії, яка висилає посла Білорусі і всіх дипломатів.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника МЗС Латвії.

Також стало відомо, що Білорусь висилає посла Латвії - у нього є 24 години. Всіх співробітників посольства Латвії зобов'язали покинути Білорусь.

Нагадаємо:

  • У Мінську посадили літак Афіни-Вільнюс компанії Ryanair, на борту якого перебував опозиційний білоруський журналіст і блогер Роман Протасевич. Опозиціонера відразу ж затримали.
  • Пасажири розповіли про реакцію Протасевича на посадку в Мінську. За словами очевидців, дізнавшись про посадку в Мінську Протасевич запанікував. 
  • Імовірно, у розмові з бортпровідником рейсу Протасевич просив не приземлятися в Мінську. Протасевич сказав бортпровіднику: "Не робіть цього, вони вб'ють мене. Я біженець". 
  • Зеленський доручив уряду підготувати рішення щодо припинення авіасполучення між Україною та Білоруссю. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що скликає позачергове засідання уряду 25 травня.  

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Автор:
Яна Коваль
Джерело матеріала
loader
loader