Голова Єврокомісії поговорила із Зеленським і оголосила про виділення 25,4 млн євро допомоги потерпілим на Донбасі
Голова Єврокомісії поговорила із Зеленським і оголосила про виділення 25,4 млн євро допомоги потерпілим на Донбасі

Голова Єврокомісії поговорила із Зеленським і оголосила про виділення 25,4 млн євро допомоги потерпілим на Донбасі

Таким чином від початку війни на Донбасі Єврокомісія вже виділила Україні 190 млн євро допомоги.

Європейська комісія оголосила про виділення допомоги в розмірі 25,4 млн євро на підтримку людей, які продовжують страждати від бойових дій на Донбасі. Таким чином від початку війни на Донбасі Єврокомісія вже виділила Україні 190 млн євро допомоги.

Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн після розмови з президентом України Володимиром Зеленським. 

"Рада ще раз поговорити з президентом Зеленським. Я наголосила на непохитній підтримці ЄС реформ та територіальної цілісності України. Ми оголосили про нову допомогу на суму 25,4 млн. Євро для допомоги людям, які страждають від конфлікту. Ми також підтримуємо Україну у боротьбі проти COVID19", - написала фон дер Ляєн у Twitter.

Glad to speak again to @ZelenskyyUa

I reiterated the EU’s unyielding support for Ukraine’s reforms and territorial integrity.

We announced new aid worth €25.4 million to help people suffering from the conflict.

We also stands by Ukraine in the fight against #COVID19.

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) May 27, 2021

"Конфлікт на сході України продовжує тяжко впливати на мирне населення, тоді як увага ЗМІ та міжнародного співтовариства згасає. ЄС продовжує задовольняти гуманітарні потреби по обидва боки лінії зіткнення. Хоча наша допомога залишається для тих, хто в основному страждає в тиші, слід шукати стійких рішень щодо миру та стабільності", - йдеться на сайті Єврокомісії. 

Фінансування буде спрямоване на доступ до медичної допомоги, послуги захисту, такі як юридична підтримка, відновлення пошкоджених будинків, школ та лікарень, забезпечення людей похилого віку та людей з інвалідністю засобами для задоволення основних потреб.

Під час телефонної розмови Зеленського і фон дер Ляєн президенти домовилися про потребу активізувати зусилля щодо надання Україні необхідної кількості вакцин, обговорили перспективи створення в ЄС механізму розподілу вакцин та домовилися продовжувати співпрацю з метою забезпечення взаємного визнання цифрових сертифікатів для відновлення непріоритетних подорожей громадян України та ЄС.

Вони також привітали прогрес, досягнутий у контексті виконання умов другого траншу макрофінансової допомоги, відзначивши подальші кроки, що мають бути здійснені, зокрема у сфері судової реформи та боротьби з корупцією.

Джерело матеріала
loader
loader