Двоє росіян незаконно переплили кордон України, щоб відпочити в Одесі
Двоє росіян незаконно переплили кордон України, щоб відпочити в Одесі

Двоє росіян незаконно переплили кордон України, щоб відпочити в Одесі

Неподалік від населеного пункту Лукашівка українські прикордонники затримали двох громадян Російської Федерації. Чоловіки незаконно перетнули кордон України, перепливши річку Ворсклу.

У них з собою було лише посвідчення водія та рюкзак, в якому були особисті речі. За словами громадян РФ, вони хотіли відпочити в Одесі на Чорноморському узбережжі.

Чоловіки обрали незаконний шлях перетину російсько-українського кордону через обмеження карантину. Згодом прикордонники з’ясували, що одному росіянину вже забороняли у 2019 році в’їзд в Україну на три роки за порушення законодавства.

Читайте
Обійдеться у €38 млн: Литва посилить охорону кордону з Білоруссю

За даними Держприкордонслужби, тоді чоловік в аеропорту Жуляни викрикував образи щодо держави, а згодом здійснив провокаційні дії щодо спроби подальшого нападу на прикордонників.

Чоловіків затримали для з’ясування всіх обставин. Їм загрожує щонайменше адміністративна відповідальність. Крім цього, їм буде заборонений в’їзд в Україну щонайменше на п’ять років.

Українець намагався вивезти дорогі ліки

На кордоні з Польщею українець намагався вивезти ліки, які заховав у автомобілі. Загальна сума 300 ампул дорогих ліків становить понад 10 млн грн.

35-річний чоловік розповів, його попросили перевезти ліки через кордон, проте вартість препаратів він не знав. За цим фактом склали протокол за ст. 471 Митного кодексу України.

Теги за темою
Одеса Держприкордонслужба
Джерело матеріала
loader