Померла Лібуше Шафранкова, зірка фільму "Три горішки для Попелюшки"
Померла Лібуше Шафранкова, зірка фільму "Три горішки для Попелюшки"

Померла Лібуше Шафранкова, зірка фільму "Три горішки для Попелюшки"

З 2014 року Шафранкова хворіла на онкологічне захворювання – рак легенів. Сумну новину про смерть актриси повідомило видання CNN Prima News, посилаючись на сина актриси, Йозефа Абрама.

Що сталося

Лібуше Шафранкова відома на пострадянському просторі як головна героїня кінокартини"Три горішки для Попелюшки". Фільм вийшов в 1973 році. На той момент головній виконавиці було всього 19 років. Після виходу кіноказки молода актриса театру і кіно буквально прокинулася знаменитою. У сучасному світі Шафранкова вважалася однією з найяскравіших зірок чеського кінематографа. Ба більше, кінокритики прозвали актрису принцесою світової кіноіндустрії.

Заради головної ролі Лібуше навіть довелося освоїти навик їзди на конях. За спогадами режисера Вацлава Ворлічека, актриса виявилася прекрасною наїзницею. Практично у всіх епізодах Шафранкова знімалася сама, і лише в одній сцені її вирішили підмінити каскадером, тому що побоювалися за здоров'я відважної артистки.

Лібуше Шафранкова померла у віці 68 років. Відомо, що з 2009 року у артистки були серйозні проблеми зі здоров'ям, через які вона була змушена відмовитися від декількох великих проектів і звернутися в лікарню. Незабаром після одужання Лібуше повернулася до творчої діяльності.

"Віра, сім'я, робота-головні складові мого життя», - зазначала Шафранкова в одному з інтерв'ю.

Останні 7 років актриса боролася з раком легенів. Після того, як лікарі діагностували онкологію, артистка припинила зніматися в нових проектах. 9 червня 2021 року син актриси, Йозеф Абрам, повідомив сумну звістку про смерть своєї зіркової матері.

Померла Лібуше Шафранкова, зірка фільму "Три горішки для Попелюшки" - Фото 1

Головна роль у кіноказці

Кінокартина "Три горішка для Попелюшки" була знята за мотивами казки братів Грімм у перекладі Божени Нємцової "Три сестри". Як зазначають літературні критики, брати Грімм трансформували сюжет відомої оповіді Шарля Перро, змінивши фею-хрещену на чарівного горішника. У кіноказці показане життя глузливої Попелюшки, з першого погляду закоханої в принца. На шляху у молодих стоїть сварлива мачуха. Допомогти знайти гармонію і щастя парі змогли чарівні горішки, які подарував Попелюшці конюх Вінцек.

У багатьох країнах Європи, таких як Чехія, Норвегія, Німеччина цей фільм вже більше 30 років щороку традиційно транслюють по телебаченню напередодні Різдва.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що вийшов новий трейлер фільму «Вусатий Фанк " про золоту епоху української поп-музики.

Також ми писали про те, як насправді знімаються постільні сцени в кіно.

Джерело матеріала
loader