/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F433%2F583073f30f179a6c0a9f0c552a1cc4ed.jpg)
Бруд та пацюки: як зберігали їжу для освітніх закладів на Сумщині
Низка підприємств поставляла неякісні продукти до освітніх установ у Сумській області.
Про це стало відомо з матеріалів за фактами перевірки Держспоживстандарту.
Зокрема, було виявлено значну кількість суттєвих порушень вимог законодавства в сфері безпеки їжі.
Продукти на жодній стадії звернення не було захищено від забруднення. Крім того, склад, де зберігалася їжа, не утримувався в чистоті. Крім того, на підлозі складу, а також на стелажах та в ящиках виявлено екскременти гризунів.
Також на складі не знайдено дезінфікуючих засобів та підключення до води, крім того, персонал не вів відповідні журнали.
Масове отруєння дітей в Одеській області
Кілька днів тому масове отруєння дітей зафіксували у санаторії в селищі Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області.
За даними обласного лабораторного центру МОЗ, на гастроентероколіт захворіло 30 дітей у віці до 15 років.
Вони скаржилися на болі в животі, нудоту, блювоту, пронос, слабкість та підвищення температури до 39 градусів.

