В Івано-Франківську 8 підлітків отруїлися невідомим хімікатом
В Івано-Франківську 8 підлітків отруїлися невідомим хімікатом

В Івано-Франківську 8 підлітків отруїлися невідомим хімікатом

Аварійні служби не виявили витоку природного газу.

Про подію повідомляє Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області на своїй сторінці в Facebook.

Що сталося

В Івано-Франківську на вулиці Петлюри, 23,25, а також на вулиці Коновальця, 144,146 близько 0:25 ночі 17 червня городяни відчули сторонній різкий запах невідомої речовини.

Мешканці подумали, що, можливо, стався витік газу. Люди були змушені покинути свої будинки і вийти на вулицю.

До місця події від ГУ ДСНС в Івано-Франківській області направили 23 людини особового складу, 6 одиниць техніки, мобільну оперативну групу Івано-Франківського РВ ГУ ДСНС, а також 15 осіб, 6 одиниць техніки служби взаємодії, у тому числі аварійну бригаду управління газового господарства.

Хто постраждав

Диспетчер АТ "Івано-Франківськгаз" заявив, що аварійна бригада обстежила найближчі газорегуляторні пункти і встановила, що витоку природного газу немає.

В цей же час в оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС надійшла інформація про те, що з будівлі гуртожитку коледжу «Технологій та бізнесу», розташованого по вулиці Коновальця, 142, персонал вивів усіх дітей через наявність різкого запаху. Внаслідок вдихання парів у 8 підлітків різко погіршилося самопочуття, їх доставили в обласну клінічну дитячу лікарню.

Рятувальники обстежили зазначені будинки, проте не виявили ні ознак горіння, ні місць займання й поширення невідомої речовини.

В Івано-Франківську 8 підлітків отруїлися невідомим хімікатом - Фото 1
Фото з місця події

Також були проведені виміри концентрації небезпечних речовин і загазованості в повітрі, результати яких показали, що показники знаходяться в межах допустимої норми.

Станом на 2:30 рівень відчуття запаху невідомої речовини знизився, жителі багатоквартирних будинків, а також студенти, які проживають в гуртожитку, повернулися в свої будинки. Станом на 3:30 запах невідомої рідини не відчувався. Поліція проводить слідчі дії для встановлення обставин події.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що над Африкою виявили хмару небезпечного газу.

Також ми писали, що у Києві під час навчань поліції почалася пожежа

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Світлана Мусійко
Світлана Мусійко
Редактор новин
loader
loader