Астронавти розгорнули на МКС нову сонячну панель – NASA
Астронавти розгорнули на МКС нову сонячну панель – NASA

Астронавти розгорнули на МКС нову сонячну панель – NASA

Американський і європейський астронавти в неділю в ході виходу у відкритий космос з борту Міжнародної космічної станції розгорнули на її поверхні нову сонячну панель.

Вихід астронавтів НАСА Шейн Кімбро і Європейського космічного агентства (ESA) Томас Песке в космічний вакуум почався в 7:42 за часом Східного узбережжя США (о 14:42 за київським часом) з модуля Quest.

– Сонячна панель довжиною 60 футів (18 метрів) успішно розгорнута, – йдеться в повідомленні NASA.

Астронавти розгорнули на опорному сегменті P6 ферми МКС змонтовану в ході попереднього 16 червня виходу у відкритий космос сонячну панель IROSA. Дві такі панелі були доставлені 5 червня на станцію вантажним космічним кораблем Cargo Dragon американської компанії SpaceX.Друга сонячна панель буде встановлена ​​на МКС 25 червня в ході майбутнього виходу астронавтів у відкритий космос.

Панелі дозволять генерувати більше електроенергії для забезпечення функціонування станції.

Як зазначає НАСА, нинішні вісім сонячних панелей МКС функціонують поки нормально, проте вони поступово деградують, оскільки їх термін служби був розрахований на 15 років. Найперша пара панелей була розгорнута на станції понад 20 років тому.

Планується, що в 2022 році американські вантажні кораблі Cargo Dragon доставлять на МКС ще дві пари нових сонячних панелей IROSA, потужність енергосистеми станції підвищиться до 215 кіловат.

Теги за темою
NASA
Джерело матеріала
loader
loader