Мінфін продав на аукціоні облігацій на понад 11 млрд грн
Мінфін продав на аукціоні облігацій на понад 11 млрд грн

Мінфін продав на аукціоні облігацій на понад 11 млрд грн

Строк обігу запропонованих державних облігацій в гривні – шість місяців, один рік, 1,5 року, два роки, три роки та п’ять років
Фото: Укрінформ

Міністерство фінансів запропонувало інвесторам шість випусків цінних паперів в національній валюті і один випуск в іноземній валюті

Міністерство фінансів 22 червня на аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучило до бюджету 11,4 млрд грн (в еквіваленті). Про це повідомила пресслужба Мінфіну у Facebook.

«Сьогодні на аукціонах #ОВДП Міністерство фінансів запропонувало інвесторам шість випусків цінних паперів в національній валюті і один випуск в іноземній валюті... За підсумками аукціонів до державного бюджету залучено в еквіваленті 11,4 млрд грн», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що строк обігу запропонованих державних облігацій в гривні – шість місяців, один рік, 1,5 року, два роки, три роки та п’ять років. Строк обігу облігацій у доларах США становить один рік.

Від розміщення державних цінних паперів в національній валюті до державного бюджету було залучено 8,3 млрд гривень, додали в міністерстві. При цьому середньозважена дохідність 6-місячних ОВДП становила 9,0%, 1-річних – 10,97%, 1,5-річних – 11,30%, 2-річних – 12,0%, 3-річних – 12,30%, а 5-річних – 12,59%.

3_47

Своєю чергою, від розміщення номінованих в іноземній валюті ОВДП було залучено 112 млн дол. Середньозважена ставка дохідності за 1-річними ОВДП в доларах США становила 3,70%.

Раніше фінансисти пояснили, чому курс долара почав різко зростати.

Джерело матеріала
loader
loader