Заклади громадського харчування не дотримувалися санітарно-гігієнічного режиму і це стало причиною отруєння майже сотні людей у Харкові. За результатами позапланової перевірки Держпродспоживслужба дійшла висновку, що харчі зберігали неналежним чином: готові і сирі разом, хоча варто окремо, передає "5 канал".
Зазначається, що у холодильнику не було термометрів. На певних продуктах відсутнє маркування, тож встановити терміни придатності неможливо. На кухні – антисанітарія: столи та обладнання, зокрема, холодильники потребували миття та дезінфекції. У Держпродспоживслужбі зазначають, що імовірне джерело сальмонели – хворий працівник. Збудник виявили на одній із дощок.
Нагадаємо, у Харкові епідеміологи озвучували попередні результати розслідування масового отруєння в суші-кафе. Загальна кількість постраждалих після вихідних нині становить 87 осіб, 19 з яких – діти.