Трамп подав позов до суду на Facebook та Twitter
Трамп подав позов до суду на Facebook та Twitter

Трамп подав позов до суду на Facebook та Twitter

Цензуру в соцмережах експрезидент США назвав неконституційною.

Колишній президент США Дональд Трамп очолив груповий позов до суду проти обмежень, які застосовують для користувачів соцмереж компанії Facebook, Twitter, Google. Як повідомляє “Голос Америки”, про це він заявив на пресконференції у середу, 7 липня. 

Як стало відомо американським журналістам, позов Трамп подав у штаті Флорида. В його тексті, зокрема, міститься твердження про те, що Facebook використовує неконституційні повноваження для цезури користувачів.  У позові експрезидент підкреслює, що дії соціальних мереж щодо обмеження користувачів є неконституційними через те, що компанії діють спільно із урядом.

На пресконференції експрезидент США зазначив, що цей позов представляє інтереси більшості американців і він розраховує на перемогу в суді. "Наша справа доведе, що цензура є незаконною, неконституційною та цілком неамериканською", - цитують його слова американські видання. 

Нагадаємо, що у січні 2021 року уперше в історії соціальна мережа назавжди забанила чинного президента — Дональда Трампа. Трамп намагався відповісти через офіційний президентський акаунт, де звинуватив Твіттер в цензурі, втім його теж негайно заблокували.

Джерело матеріала
loader
loader