Росія заявила, що жителі окупованого Донбасу голосуватимуть на виборах Держдуми онлайн
Росія заявила, що жителі окупованого Донбасу голосуватимуть на виборах Держдуми онлайн

Росія заявила, що жителі окупованого Донбасу голосуватимуть на виборах Держдуми онлайн

Росія вже роздала на окупованому Донбасі понад 600 тисяч паспортів.

Росія організовує онлайн-голосування на виборах до Держдуми для жителів окупованого Донбасу, яким видали російські паспорти.

Про це йдеться в проєкті постанови Центрвиборчкому Росії, яке планується прийняти на засіданні у вівторок, передає російський ТАСС. Остаточне рішення ухвалять сьогодні, 20 липня, на засіданні Центральної виборчої комісії Росії.

"На виборах депутатів Держдуми по федеральному виборчому округу в дистанційному електронному голосуванні має право взяти участь громадянин РФ, який не має реєстрації за місцем проживання на території РФ, який отримав громадянство в спрощеному порядку відповідно до указу президента РФ від 24 квітня 2019 року номер 183", - йдеться в проєкті документі.

Крім того, виборець повинен бути користувачем російського порталу державних послуг з підтвердженим обліковим записом.

Зазначимо, мається на увазі указ президента РФ Володимира Путіна, згідно з яким російське громадянство дається жителям окупованого Донбасу в спрощеному порядку.

Нагадаємо:

  • Жителі окупованого Донбасу, яким раніше РФ незаконно видала російські паспорти, зможуть взяти участь у виборах до Державної думи 2021 року.
  • 24 квітня 2019 року президент Росії Володимир Путін своїм указом спростив процедуру надання російського громадянства жителям самопроголошених так званих "ДНР" і "ЛНР".
  • Українські дипломати висловили рішучий протест проти цього. В українському уряді закликали жителів окупованих територій не приймати російські паспорти, а згодом визнали їх незаконними.
  • Кабмін України визнав незаконними російські паспорти, видані жителям окупованого Донбасу. У рішенні передбачено перелік так званих підрозділів, уповноважених РФ на видачу паспортів.
Джерело матеріала
loader
loader