Стало відомо, хто представить США на "Кримській платформі"
Стало відомо, хто представить США на "Кримській платформі"

Стало відомо, хто представить США на "Кримській платформі"

Міністр транспорту США представить країну на "Кримській платформі" / фото REUTERS

Міністр транспорту США Пітер Буттіджедж представлятиме США на саміті "Кримської платформи", що відбудеться 23 серпня 2021 року в Києві.

Про те, що делегацію США під час поїздки в Україну на саміт "Кримської платформи" і урочистості до 30-го Дня Незалежності очолить Піт Буттіджедж Суспільному повідомив член "Кримської платформи", депутат Верховної ради і лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв ("Європейська солідарність").

"Сполучені Штати направляють (в Україну) міністра транспорту, він досить впливова фігура в Кабінеті міністрів США, це Піт Буттіджедж", — розповів Джемілєв.

Він додав, що раніше в дипломатичних колах не виключали візиту президента Джо Байдена, але очільник Білого дому поки не приїде.

"Я зустрічався з Куртом Волкером (дипломат, спеціальний представник Державного департаменту США з питань України у 2017—2019 роках - ред.) і він сказав, що з ряду причин Байден не приїде. І, крім того, у Байдена специфічні відносини з Україною, через те, що намагався використати у своїй передвиборчій кампанії Трамп, то через це швидше за все він не приїде. Навіть, якщо дуже захоче, його оточення постарається його відмовити", — додав Джемілєв.

Офіційно Білий дім ще не оголошував, хто очолить американську делегацію під час візиту в Україну. Заступник помічника Державного секретаря з питань Європи та Євразії Джордж Кент в інтерв'ю Суспільному уточнив лише, що це буде член уряду.

Варто відзначити, що Пітер Буттеджедж перший відкритий гей на посаді міністра в США.

Як повідомляв УНІАН, українська влада ініціювала створення міжнародної платформи з деокупації Криму.

Установчий саміт "Кримської платформи" за участю лідерів іноземних держав відбудеться 23 серпня у Києві.

Автор: Леся Лещенко

Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader
loader