Лукашенко отримає потужну відповідь, якщо вдастся до недружніх кроків – ОП
Лукашенко отримає потужну відповідь, якщо вдастся до недружніх кроків – ОП

Лукашенко отримає потужну відповідь, якщо вдастся до недружніх кроків – ОП

Володимир Зеленський відреагував на заяву самопроголошеного президента Олександра Лукашенко про те, що Україна ніби-то тренує бойовиків, який потім доправляє до Білорусі.

Український президент назвав ці звинувачення безпідставними та зазначив, що усі демократичні держави сумніваються у юридичному статусі Лукашенко.

Про це розповів прес-секретар Зеленського Сергій Никифоров та зазначив, що цими заявами самопроголошений президент намагається відвернути увагу від тих подій, які розгортаються всередині Білорусі.

– Президент наголошує на тому, що Україна бореться з бойовиками, а не тренує їх, як заявив Олександр Лукашенко. Заяви Олександра Лукашенка Володимир Зеленський називає безпідставними, – відреагував прес-секретар.

На думку Никифорова, кризу із Білоруссю можна було вирішити демократичним шляхом, але Лукашенко забракло сміливості для цього.

За словами Никифорова, Зеленський вкотре запевнив, що Україна є другом білоруському народові і не втручається у політичні процеси інших держав.

Але якщо Мінськ вдастся до недружніх кроків, то миттєво отримає потужну відповідь від України та міжнародної спільноти.

– Сподіваємося, що не буде недружніх кроків стосовно України з боку Олександра Лукашенка. Якщо ж будуть – це отримає негайну й потужну відповідь і нашої держави, і міжнародної спільноти, – сказав Никифоров.

Річниця фейкових виборів у Білорусі

9 серпня минув рівно рік з моменту проведення фальсифікованих виборів у Білорусі та привласнення влади Олександром Лукашенко.

Сьогодні самопроголошений президент дав інтерв’ю журналістам, де звинуватив Україну у підготовці та відправленні в Білорусь бойовиків.

Також диктатор заявив, що не підтримає спробу силового повернення Донбасу та готовий визнати Крим російським.

На думку Олександра Лукашенка, Володимир Зеленський цілеспрямовано псує стосунки між державами.

Теги за темою
Олександр Лукашенко
Джерело матеріала
loader
loader