Росія готується розмістити ядерну зброю в Криму – Резніков
Росія готується розмістити ядерну зброю в Криму – Резніков

Росія готується розмістити ядерну зброю в Криму – Резніков

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков занепокоєний намірами РФ розмістити на окупованих територіях Криму свою ядерну зброю.

Про це Резніков розповів під час зустрічі  з керівником американського фонду Jamestown Foundation Гленом Говардом в Америці.

За словами міністра, Росія вже фактично окупувала Азовське море і тотально мілітаризувала Чорне.

– Ми особливо занепокоєні діями РФ, які спрямовані на підготовку Криму до розгортання там ядерної зброї. Саме з опорою на Крим Росія здійснює військові операції на Близькому Сході та в Африці, впливає на Балкани, – наголосив політик.

Згадав Резніков і про російський газопровід Північний потік-2. На його думку під тиском від його впливу опиняться три балтійські країни.

Загроза може торкнутись і Польщі, а для України та країн Балтії – це означатиме майже цілковиту гарантію російської ескалації.

Резніков додав, що потрібно негайно посилити санкції проти компанії оператора Північного потоку-2 для того, щоб не допустити його запуску.

– Важливим є розширення безпекового пакету для України. У першу чергу – за рахунок розгортання сил ППО, навіть шляхом розміщення американських підрозділів. Наше законодавство це дозволяє, – сказав міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Північний потік-2

Наразі будівництво російського газогону завершено на понад 90%. 

21 липня США та Німеччина оприлюднили текст угоди щодо введення проекту в експлуатацією.

Документ обурив українське суспільство, адже фактично не перешкоджає роботі газогону.

У ньому йдеться про те, що США та ФРН рішуче підтримують суверенітет України і запровадять санкції проти РФ у тому випадку, якщо Росія спробує використовувати Північний потік-2 як зброю.

Фото: КМДА

Теги за темою
Росія Північний потік-2 анексія Криму
Джерело матеріала
loader
loader