У Німеччині призначали відповідального за транзит газу через Україну: що відомо про нього
У Німеччині призначали відповідального за транзит газу через Україну: що відомо про нього

У Німеччині призначали відповідального за транзит газу через Україну: що відомо про нього

Вальдерзее вже виконував обов'язки уповноваженого уряду ФРН щодо транзиту газу через Україну кілька років тому.

Спеціальний представник Ґеорґ Вальдерзее призначений уповноваженим з питань транзиту газу між Україною та Росією на термін до десяти років. Він уже виконував подібні обов'язки у 2019 році. Кадрове рішення ухвалив німецький уряд у середу, 18 серпня. 

Про це повідомило міністерство економіки і енергетики Німеччини, пише DW.

Цим призначенням Німеччина виконує свої зобов'язання відповідно до угоди з США щодо врегулювання спору навколо російського газопроводу "Північний потік-2".

У повідомленні німецького міністерства сказано, що уряд країни докладатиме зусиль задля "подовженням угоди про транзит газу між Україною та Росією на термін до десяти років", аби забезпечити транзит після закінчення чинного контракту, що спливає наприкінці 2024 року.

Серед обов'язків Вальдерзее - досягнення подовження контракту на транзит газу, який буде відповідати інтересам всіх сторін. У його завдання буде входити, зокрема, знаходження компромісу. 

Відомо, що Вальдерзее раніше вже виконував обов'язки уповноваженого німецького уряду з питань транзиту газу Україною в 2019 році. Тоді проходили переговори про продовження контракту про транзит.

Раніше президент США Джо Байден заявив що російський газопровід "Північний потік-2" майже повністю завершений, тому протидія його зведенню санкціями на цьому етапі вже неможлива.

Нагадаємо, що міністерство закордонних справ Німеччини опублікувало декларацію Вашингтона і Берліна за російським проєктом "Північний потік-2". Україна через це ініціює консультації з Єврокомісією і Німеччиною.

Також Меркель обговорила з Путіним "Північний потік-2" і транзит газу через Україну.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Новини тижня: "Північний потік-2" – як домовленості Байдена і Меркель вплинуть на Україну

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader