Кличка звільнили з посади голови КМДА
Кличка звільнили з посади голови КМДА

Кличка звільнили з посади голови КМДА

Віталія Кличка звільнили з посади голови КМДА. Водночас він залишатиметься мером Києва.

Таке рішення ухвалили на засіданні РНБО 20 серпня.

Причиною звільнення Кличка є нібито причетність до корупції: водночас жодна відкрита справа щодо столичних посадових осіб до суду ще не дійшла.

Напередодні Віталій Кличко повідомив, що отримав запрошення на сьогоднішнє засідання Ради національної безпеки і оборони.

У своєму Telegram він зазначив, що не зможе бути присутнім через робоче відрядження. 20 серпня Віталій Кличко поїхав на Чернігівщину у рамках Асоціації міст України.

На засідання його запросили “за дві з половиною години” до початку.

Читайте
Битва за Київ: чому густішають хмари над Кличком

Віталій Кличко був головою Київської міської держадміністрації більше семи років. 25 червня 2014 року на цю посаду його призначив президент Петро Порошенко.

Водночас з посади мера Києва Віталія Кличка не звільняли. Зазначимо, що поділ повноважень міського голови і голови міськадміністрації відбувся за часів президентства Віктора Януковича.

Тоді мером і водночас головою КМДА був Леонід Черновецький. Депутати Верховної Ради ухвалили закон про поділ повноважень, і 16 листопада 2010 року Київську міську держадміністрацію очолив представник Партії регіонів Олександр Попов.

Незважаючи на це, незаконність поділу повноважень мера Києва і голови КМДА визнав Конституційний суд.

Теги за темою
Київ РНБО Віталій Кличко КМДА
Джерело матеріала
loader
loader