Меркель обговорила з Путіним "Північний потік-2" і транзит газу через Україну після 2024 року
Меркель обговорила з Путіним "Північний потік-2" і транзит газу через Україну після 2024 року

Меркель обговорила з Путіним "Північний потік-2" і транзит газу через Україну після 2024 року

Німеччина відчуває відповідальність перед Україною у тому, щоб транзит російського газу до Європи продовжився і після 2024-го року, через українську ГТС. І Берлін буде цього добиватися. Це перші заяви Ангели Меркель після зустрічі з Володимиром Путіним у Москві. Після переговорів лідери дали спільну прес-конференцію.

"У цьому контексті ми говорили про документ, укладений між США і ФРН і те що Георг Вальдерзее буде дуже досвідченим перемовником з питання транзиту газу через Україну і після 2024 року – таке його завдання. Ми несемо тут певну відповідальність. Попри всі економічні аспекти, які потрібно враховувати", – зазначила Меркель.

Як повідомляв 5.UA, політики та активісти звернулись до Байдена через "Північний потік-2".

Нагадаємо, Німеччина офіційно опублікувала умови угоди із США щодо "Північного потоку-2". 

Як повідомляв 5.UA, Кулеба повідомив, що відповідно до статті 274 Угоди про Асоціацію з ЄС Україна офіційно ініціює консультації з Єврокомісією і ФРН щодо "Північного потоку-2". МЗС вже надіслало відповідні ноти у Брюссель і Берлін.

Нагадаємо, США призупинили санкції проти "Північного потоку-2". Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що відмова від цих санкцій "відповідає національним інтересам" країни. При цьому він підкреслив, що США "продовжать протидіяти завершенню цього проєкту".

Верховна Рада проголосувала за проєкт постанови звернення до Конгресу США. Українські парламентарі закликали ввести каральні обмеження проти учасників проєкту. 22 травня США включили в список санкцій низку російських суден та компанії, які пов'язані з "Північним потоком-2".

Теги за темою
газ Північний потік-2 Ангела Меркель
Джерело матеріала
loader
loader