Іран спростував інформацію про захоплення українського літака
Іран спростував інформацію про захоплення українського літака

Іран спростував інформацію про захоплення українського літака

Влада Ірану спростувала повідомлення про можливе захоплення літака, який евакуював українців з Афганістану. Про це повідомили в Управлінні цивільної авіації Ірану.

Там назвали цю інформацію такою, що не відповідає дійсності. За словами представника відомства Мохаммада Хасана Зібакша, український літак приземлився 23 серпня в іранському Мешхеді для дозаправлення, а потім відразу ж вилетів до Києва і там приземлився. 

Раніше деякі ЗМІ, зокрема російські, повідомили з посиланням на інформацію МЗС України, що 17 серпня невідомі нібито захопили український літак, який прибув до Кабула для евакуації українців, і вивезли на ньому інших пасажирів в Іран.

Після цього в МЗС України спростували інформацію про нібито захоплений літак. Речник МЗС Олег Ніколенко заявив, що всі українські літаки безпечно повернулися в Україну з Афганістану. За даними відомства, вже відбулося три евакуаційних рейси, якими вивезли 256 осіб.

Також в МЗС повідомили, що залишаються на зв’язку з громадянами України, які продовжують залишатися в Афганістані, і опрацьовують можливі безпечні шляхи їх евакуації.

Теги за темою
МЗС України Іран Афганістан
Джерело матеріала
loader
loader