У США поліцейській подали позов проти Трампа через штурм Капітолію
У США поліцейській подали позов проти Трампа через штурм Капітолію

У США поліцейській подали позов проти Трампа через штурм Капітолію

Позов подали семеро копів.

В Сполучених Штатах Америки семеро поліцейських подали в суд на експрезидента Дональда Трампа через штурм Капітолію, який стався у січні цього року. 

Про це з посиланням на судовий позов повідомляє видання Reuters.

Правоохоронці у своєму позові стверджують, що нібито Трамп вступив у змову з ультраправими, щоб спровокувати напад на Конгрес. За їхніми словами, атака була кульмінацією риторики колишнього президента, який знав про можливість насильства, але заохочував його. 

"Трамп спільно з іншими відповідачами свідомо і наполегливо робив і заохочував неправдиві заяви про фальсифікації виборів, щоб дискредитувати їх результати, і штучно підбурював цим своїх прихильників", - йдеться в тексті позова. 

У ньому також зазначається, що Дональд Трамп об'єднався з екстремістськими групами "Горді хлопці" та "Вірні присязі", з політичним радником Роджером Стоуном, а також з ультраправим активістом і прихильником теорій змов Алі Олександром, які сприяли виступу Трампа у Білого дому безпосередньо перед атакою Капітолію.

Нагадаємо, 6 січня на засіданні Конгресу США повинні були завершити офіційну процедуру підрахунку голосів виборців та оголосити Джо Байдена переможцем. Сотні прихильників чинного на той момент президента Дональда Трампа зібралися біля капітолія, щоб висловити йому підтримку, і почали штурм будівлі. Конгрес тимчасово зупинив засідання.

У заклику до заколоту проти уряду звинуватили Трампа. 13 січня Палата представників підтримала рішення про імпічмент. Однак під час фінального голосування в американському Сенаті необхідних двох третин голосів сенаторів не набрала, тому імпічмент Трампу оголошено не було.

Новини світу: прихильника Трампа, який штурмував Капітолій, засудили до 8 місяців позбавлення волі

Джерело матеріала
loader
loader