Хочуть непропорційної відповіді: в Авдіївці поранено вісім бійців ЗСУ
Хочуть непропорційної відповіді: в Авдіївці поранено вісім бійців ЗСУ

Хочуть непропорційної відповіді: в Авдіївці поранено вісім бійців ЗСУ

В результаті обстрілу населеного пункту Авдіївка проросійськими найманцями поранення і травми отримали вісім військовослужбовців.

Про це повідомили в українській делегації Тристоронньої контактної групи.

Повідомляється, що обстріл вівся з мінометів калібром 120 мм і 122-мм ствольної артилерії, які заборонені Мінській угоді.

За даними ТКГ, українські захисники завдали удару у відповідь по позиціях противника і придушили вогневі точки, однак місцеві жителі та журналіст Юрій Бутусов повідомляють, що ЗСУ вогонь у відповідь не відкривали.

У свою чергу в українській делегації заявили, що такі дії Росії спрямовані на спробу спровокувати ЗСУ на непропорційну відповідь, щоб потім на найвищому рівні спробувати довести агресивні дії з боку України.

Читайте
Обстріл Авдіївки: працівників станції та пасажирів евакуювали в укриття

Головною метою є зрив переговорів президентів України і США – Володимира Зеленського та Джо Байдена про активізацію участі Вашингтону у врегулюванні конфлікту на Донбасі.

– Хочемо попередити громадян України: на тлі візиту президента в США бойова активність з боку супротивника може бути додатково збільшена і до цього потрібно бути морально готовим, – сказано в повідомленні.

При цьому українська делегація не має наміру скликати позачергове засідання підгрупи ТКГ з безпеки, оскільки не сподівається на згоду з боку РФ, яка вже двічі за минулі тижні блокувала проведення зустрічей.

Теги за темою
Збройні сили України Війна на Донбасі
Джерело матеріала
loader
loader